ЗА ЛОЗНИЧКИ СТАДИОН – Обустављен тендер

ЗА ЛОЗНИЧКИ СТАДИОН – Обустављен тендер

Канцеларија за управљање јавним улагањима обуставила је тендер за пројектовање и градњу градског стадиона у Лозници пошто није пристигла ниједна прихватљива понуда, објављено је на порталу јавних набавки. Истовремено, одабрани су извођачи за пројектовање и изградњу стадиона у Лесковцу и Зајечару.


На тендер за пројектовање и изградњу градског стадиона ”Лагатор” у Лозници пристигла је једна понуда, групе понуђача из Београда, Новог Сада, Ниша, Севојна и Крушевца, али је Комисија за јавне набавке утврдила да је она неприхватљива.

Према подацима из тендера, процењена вредност израде пројекта за извођење радова, извођење радова и израду пројекта износи нешто више од две и по милијарде динара, а критеријум за доделу јесте цена. Група понуђача је, међутим, поднела понуду од више од три милијарде динара без ПДВ, односно нешто више од три милијарде и осамсто милиона са ПДВ-ом, што, како стоји у одлуци, превазилази процењену вредност јавне набавке или расположивих средстава.

Иначе, нови градски стадион моћи ће да прими гледаоце 730 календарских дана, односно две године након потписивања уговора са извођачем радова за пројектовање и изградњу стадиона, када он буде био изабран.

Канцеларија за управљање јавним улагањима расписала је јавну набавку израде пројекта за извођење радова, извођење радова и израду пројекта изведеног објекта за објекте градских стадиона подељену у три партије. Поступак јавне набавке спроводи се у складу са споразумом о њеном заједничком спровођењу са градовима Лозница, Лесковац и Зајечар.


Подсетимо, како је раније најављивано, нови стадион у Лозници треба да буде саграђен после рушења постојећег на готово истој локацији. Треба да испуњава УЕФА 4 стандарде, има капацитет до 8.500 места, са пратећим и помоћним објектима биће укупне нето површине од скоро 43 хиљаде метара квадратних, 265 паркинг места за путничка возила и два за аутобусе, колски и пешачки прилаз као и зелене површине. Предвиђено је да има покривене трибине, најсавременије рефлекторе и комплетну пратећу инфраструктуру.

Иначе, у Србији је планирана градња фудбалских стадиона у Лозници, Зајечару, Крагујевцу, Лесковцу, Врању, Краљеву, Суботици, Новом Саду као и националног стадиона у Сурчину.

ТМС

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – У Малом Зворнику пораст броја новозаражених

НАШИ СМО – Дно

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )