ПРОСЕЧНЕ ЗАРАДЕ – Дванаест хиљада испод просека

ПРОСЕЧНЕ ЗАРАДЕ – Дванаест хиљада испод просека

Запослени у само једној општини у Србији приближили су се својом просечном нето платом магичном износу од сто хиљада динара. То су они који живе у београдској општини Врачар и кући доносе 97.443 динара. У још две београдске општине нето плата премашила је 90 хиљада динара – у Новом Београду и у Старом граду, а у свега десет локалних самоуправа у Србији просечна нето плата виша је од 70 хиљада. Од тога су четири у Београду. Просечна нето плата у Србији у септембру је износила 59.698 динара.


Лозничани, и уопште становници Мачванског округа, далеко су од тако високих зарада па се морају задовољити платама које се крећу између 44 и мало више од 53 хиљаде динара.

Према подацима Републичког завода за статистику, највишу нето плату у округу, мало изнад 53 хиљаде динара, у септембру ове године имали су запослени у Шапцу. Најближи су им били Љубовијани са 49.618 динара, што је незнатно испод окружног просека, на трећем месту су Малозворничани са мало више од 48 хиљада па Лозничани са 47.588 динара. У дугом делу табеле по висини зарада у округу поређали су се Богатићани са 45 и по хиљада, Владимирчани са 46.209 динара, запослени у Коцељеви са 44.742 динара и, на последњем месту, Крупањци са непуних 44 хиљаде и стотину динара.

Ако је за утеху, Лозничанима је плата за годину дана скочила за непуних пет хиљада динара, односно за 11 одсто, највише у округу.

Чак и Крупањци са својом просечном нето зарадом могу у статистици пронаћи утеху јер има оних који примају и мање од њих. Запослени који живе у Бојнику примили су у септембру најнижу просечну нето зараду у Србији, свега 40.881 динар.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Епидемија се не смирује

МАРАТОНАЦ У АКЦИЈИ – Пакетићи за Дечје одељење

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )