РИО ТИНТО – Разговори о ’’Јадру’’

РИО ТИНТО – Разговори о ’’Јадру’’

Као део континуираног напора да укључи све заинтересоване стране у конструктиван дијалог током развоја пројекта ’’Јадар’’, Рио Тинто наставља активности серијом састанака са заједницом и цивилним сектором. Компанија остаје чврсто посвећена транспарентној комуникацији и циљу да пројекат’’Јадар’’ испоштује највише еколошке стандарде и најбољу интернационалну праксу, стоји у саопштењу те компаније достављеном данас редакцији ЛН.


Како је наведено, Рио Тинто је од 2019. године био домаћин 19 догађаја у серији ’’Отворених врата“ на којима су члановима локалне заједнице представљене информације о животној средини, квалитету воде, ваздуха, буци, биодиверзитету, просторном планирању, културном наслеђу и имовинско-правним питањима. Њима је, како се истиче, присуствовало више до  450 ’’локалних грађана’’.

 – У оквиру сарадње са цивилним сектором, компанија проширује постојећу комуникацију тако да обухвати 11 невладиних организација које имају могућност састајања са нашим стручњацима. На састанцима, прилагођеним мерама борбе против ковида-19, информације о пројекту ’’Јадар’’ пружаће представници групе од више од сто локалних експерата који су учествовали у његовом развоју. То укључује 40 универзитетских професора који су до сада радили на више од 20 студија о животној средини и различитим извештајима, укључујући 12 базних студија развијених до сада за стратешку процену утицаја пројекта на животну средину – наводи се у саопштењу.


Позиве за серију састанака, у новом формату, примили су удружења Центар за екологију и одрживи развој, Коалиција за одрживо рударство, Амбасадори одрживог развоја и заштите животне средине, Заштитимо Јадар и Рађевину, Инжењери животне средине, Подрињски анти-корупцијски тим, Млади истраживачи Србије, ААРХУС Центар Нови Београд, Нова Стара планина, Београдска отворена школа и Регулаторни институт за обновљиву енергију и животну средину, наводе из компаније.

На крају саопштења наводи се да ће компанија примењивати исти принцип отворене сарадње и позивати на сличне дискусије ширу групу релевантних организација које могу бити заинтересоване и могу допринети одрживом планирању и развоју пројекта ’’Јадар’’.

(ЛН)

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДВОДНЕВНО ЗАСЕДАЊЕ ГРАДСКОГ ВЕЋА – Утврђен предлог одлуке о буџету града

ГРАД ЛОЗНИЦА – Јавни позив за градњу стартап центра

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )