У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ „ВУК КАРАЏИЋ“ – Децембар планиран за бројне радове

У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ „ВУК КАРАЏИЋ“ – Децембар планиран за бројне радове

Када се сумирају резултати овогодишњег рада, Центар за културу „Вук Караџић“ успео је, и поред отежаних услова и ограничених могућности за реализацију раније планираних програма, да организује већину својих активности.


У овој установи подсећају да су по први пут учествовали и у републичкој манифестацији „Музеји за 10“, која је одржана од 9. до 15. новембра. Том приликом представљена је изложба „Везени мост“ Музеја књижевности и позоришне умјетности из Сарајева, дигитална музејска поставка о животу и раду српског научника Јована Цвијића и изложба магистра сликарства Драге Симића „Лица Земље и лица људи“, која је постављена на страници друштвене мреже фејсбук. Изложба „Везени мост“ је реализована у оквиру програма прекограничне сарадње „Музејске приче“, који је трајао две године, а финансиран је новцем Европске уније. Манифестација „Музеји за 10“ завршена је обележавањем Европске ноћи музеја, 14. новембра, када су посетиоци имали прилике да погледају музејске поставке у Знаменитом месту Тршић и Спомен-комплексу у Текеришу, као и музејске поставке Музеја Јадра и Сталне поставке слика Миће Поповића и Вере Божичковић Поповић.

– Децембар смо резервисали за уређење објеката који се налазе у саставу Центра за културу па је тако у плану постављање декоративне фасадне расвете на Музеју Јадра, којом ће бити обухваћене фасаде приземља и спрата до улица Миодрага Борисављевића и Пашићеве, као и улаз у објекат. Фасаде ће се осветлити тако што ће се између прозора на уским стубовима (у гипсаном раму) централно поставити светиљке које двострано са два уска снопа обасјавају простор. Код улазних врата Музеја Јадра ће остати постојеће велике светиљке за осветљење стубова. Поред овога, у децембру ћемо заменити бочна двокрилна врата на Вуковом дому културе, а подрумске просторије објекта „Кућа писаца“ у Знаменитом месту Тршић биће адаптиране за изложбене делатности. Уређење објеката се финансира средствима Центра за културу „Вук Караџић“ из буџета града Лозницe – поручују из ове установе.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Епидемија не посустаје

РЕКОРД НА ЗВОРНИЧКОМ ЈЕЗЕРУ – Уловио шарана од 27 килограма

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )