НОВА ЗИМА – СТАРА ПРИЧА – Опет горе контејнери

НОВА ЗИМА – СТАРА ПРИЧА – Опет горе контејнери

Са сваком новом грејном сезоном понавља се иста прича. Упркос томе што на контејнерима јасно пише шта у њих није дозвољено бацати и посебно је истакнута забрана бацања жара, нажалост, неки поново горе.


– Сваке грејне сезоне апелујемо на грађане који за грејање користе чврста горива, дрво, угаљ, да жар не бацају у контејнере јер они нису за то предвиђени. Упркос томе и истакнутом упозорењу на свакој посуди за одлагање комуналног отпада, неки то не поштују и тиме нам праве велику штету. Контејнери тако буду запаљени, оштећени и углавном више нису за употребу. Један кошта од 40 до 50 хиљада динара, а сваке грејне сезоне на тај начин буде уништено њих петнаестак. Бацање жара у контејнере је строго забрањено и поново апелујемо на грађане да то не чине – каже Јанко Алексић, директор КЈП “Наш дом”.

Ово предузеће годишње издваја од четири до пет милиона динара за набавку контејнера. Годишње се набави око сто контејнера, за замену дотрајалих или оштећених, али и за проширење зоне обавезног изношења смећа која се сваке године повећава.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )