КОНКУРС ЗА ПЕСНИКЕ – Стихови о вину и љубави

КОНКУРС ЗА ПЕСНИКЕ – Стихови о вину и љубави

Клуб писаца „Вуково перо“, поводом своје крсне славе Свети Трифун, расписао је „Пети међународни труфундански конкурс“ за поезију. Према одлуци Управног одбора клуба, теме су виноградарство, традиција и обичаји везани за дан Светог Трифуна, као и вино и љубав, а право учешћа имају сви песници из Србије и иностранства.


Сваки аутор може конкурисати на обе теме, са по највише три песме, а ове године, због пандемије коронавируса, конкурише се искључиво електронским путем. Песме куцане у једном текстуалном (ворд – фонт 11) доменту потписане шифром, и други докоумент са кратком биографијом, бројем телефона, поштанском и електронском адресом треба слати на мејл: рундиц59@гмаил.цом а све песме морају бити на српском језику (ћирилица или латиница) или са преводом на српски, ако су писане на другим језицима. Пропозиције налажу да песме не смеју бити дуже од 32 стиха, као и то да се пристигли радови на конкурс не враћају ауторима, нити хонораришу, а организатор задржава право да их евентуално објави у заједничком зборнику.

Жири ће одабрати најбоље песме и предложити по три за похвалу и за награду у свакој категорији, укупно шест похвала и шест награда. Похваљеним ауторима песама биће уручене пригодне дипломе клуба, а награђенима плакете „Златно перо“, „Сребрно перо“ и „Бело перо“.

Конкурс је отворен од 25. новембра до 31. децембра, а о резултатима и проглашењу победника, сви учесници биће обавештени благовремено на фесјбук групи Клуб писаца „Вуково перо“.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА – Није срамота пријавити насиље

НОВЕМБАРСКИ ДАНИ – До суботе магла, од понедељка киша

Прати нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )