КЈП ’’НАШ ДОМ’’ – Уклањање дивљих депонија

КЈП ’’НАШ ДОМ’’ – Уклањање дивљих депонија

Као и сваки други град у Србији и Лозница има проблем дивљих депонија јер смеће завршава по ливадама, каналима, рекама, потоцима и сличним локацијама где им није место. КЈП ’’Наш дом’’ урадило је претходне године катастар дивљих депонија за подручје града и евидентирало их 46, а за њихову санацију Град је у овој години издвојио око осам  милиона динара.


У предузећу кажу да послови који су могли да се ураде на терену углавном завршени, тачније, саниране су 24 депоније, за шта је утрошено око 4,5 милиона динара.

– Остало је да се до краја године покуша санација још неких локација, за шта ћемо, можда, морати ангажовати извођаче са стране. Ово до сад смо урадили искључиво сопственим капацитетима. Саниране су по две дивље депоније у Јаребицама, Бањи Ковиљачи, Липничком Шору, Јелаву, Лешници, Новом Селу, Јадранској Лешници, Јошеви, Клупцима, а по три у Козјаку, Стражи, Горњој Ковиљачи и Трбушници. За следећу годину, уколико буду обезбеђена средства, планира се наставак, односно покушај да се елиминишу све дивље депоније на подручју града Лознице – каже Даница Ђурић, извршна директорка предузећа.

Подсетимо, “Наш дом” је урадио катастар дивљих депонија којим су евидентирана сва места где се оне налазе и на подручју 56 месних заједница забележено је 46 локација чија је укупна површина 20.565 квадратних метара, а на њима се налази готово 38 хиљада кубних метара свакојаког отпада, најчешће грађевинског, пластике, текстила, обуће, стакла, ПВЦ кеса, канти, флаша, зеленог и шумског отпада, као И разних комада или делова намештаја.  Ове године кренуло се у њихово систематско уклањање по месним заједницама, а циљ је и да уједно буде настављено проширење зоне обавезног изношења смећа.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОЧЕЛА САДЊА – Ове године скоро 500 стабала

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – У Лозници више од 50 новозаражених

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )