ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА ЛОЗНИЦА –  Преминуо ковид пацијент

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА ЛОЗНИЦА –  Преминуо ковид пацијент

У лозничкој Општој болници јуче је преминуо ковид пацијент, мушкарац из Лознице рођен 1957. године.

У Тријажној амбуланти за фебрилна стања лозничког Дома здравља „Др Миленко Марин“ прегледано је 196 пацијената са акутним респираторним тегобама. Служба за радиолошку дијагностику примила је 118 пацијената којима је урађена радиографија плућа, дијагностиковано  је 29 нових упала. Узета су  64 бриса за ПЦР анализу.


Из Тријажне амбуланте на додатни преглед код инфектолога упућен је 21 пацијент, у амбуланти код инфектолога прегледана су укупно 42  пацијента од којих је 27 први пут дошло на преглед.

Тренутно је у Општој болници хоспитализовано 65 пацијената и то 37 на Ковид одељењу и по 14 на инфективном и Ковид одељењу у згради бивше неурологије.

Апелује се на грађане да се строго придржавају прописаних епидемиолошких мереа, пре свега, избегавање окупљања, држање дистанце и правилно ношење заштитних маски, односно, да се прекрију и нос и уста. Приликом доласка у болницу обавезно је ношење маски.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЕД ЛОЗНИЦА – Вишесатна искључења струје

ПОСЛОВНЕ ЖЕНЕ ЛОЗНИЦЕ – Волим оно што радим и радујем се сваком дану

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )