ЗАСЕДАО ГРАДСКИ ШТАБ – Поштовањем мера и контролом против вируса

ЗАСЕДАО ГРАДСКИ ШТАБ – Поштовањем мера и контролом против вируса

Градски штаб за ванредне ситуације у Лозници  разматрао је на данашњој седници информације о тренутном стању са заразном болешћу ковид-19 које су представили директори Опште болнице, Дома здравља ‘’Др Миленко Марин’’ и представник Полицијске станице у Лозници.  


Као и у другим крајевима Србије и у Лозници се бележи пораст новозаражених вирусном инфекцијом, нарочито у првим даним новембра. Већи је број и лекарских прегледа и пацијената који су задржани на стационарном лечењу, речено је на седници, уз оцену да се капацитети ове установе прилагођавају новонасталим потребама. Како је запажено, број новозаражених прати нереално мали број пријављених контаката са другим особама. Тако је у првих четири, пет дана новембра од 107 заражених стигла информација да су имали само 129 контаката са другим лицима, што вероватно не одговара реалности, саопштено је са седнице. Градски штаб апелује на руководство Опште болнице и Дома здравља ‘’Др Миленко Марин’’ да апелом јавности допринесу бољем увиду о значају благовременог пријављивања оболелих са окружењем.

– Потребно је свакодневно и примерено ситуацији подстицати јавност на поштовање прописаних мера, јер само тако се може заштити здравље и фунционално допринети одрживости система здравства. Комунална милиција и инспекција контролисаће рад угоститељских објеката и друга места у граду где се морају поштовати прописане мере у време епидемије – саопштено је данас.

На седници је у сусрет  хладним данима и зимској сезони Градски штаб за ванредне ситуације прихватио извештај ЈП ‘’Лозница развој“ о спремности зимске службе, а како је закључено, реч је о устаљеном послу и активностима  који се у Лозници сваке године реализују благовремено, плански и систематично.

Разматран је и прихваћен предлог планираних буџетских средстава за потребе превенције, отклањања последица  катастрофа и несрећа у ванредним ситуацијама за наредну годину и упућен Скупштини на усвајање.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – Преминуо ковид пацијент из Љубовије

НА ЗИДУ ШКОЛЕ – Сунчани сат показује време

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )