ПОСЛОВНЕ ЖЕНЕ ЛОЗНИЦЕ – Радост је мерна јединица успеха

ПОСЛОВНЕ ЖЕНЕ ЛОЗНИЦЕ – Радост је мерна јединица успеха

Посао који не доноси радост не треба ни радити, сматра Славица Тешић, успешна предузетница из Лознице и председница “Креативне визије”. Жене су способне за предузетништво и не треба да се устручавају да покрену посао, а на путу до остварења циља треба уживати као и када се он оствари


Породична фирма одлично је пословала, она је добро радила као књиговођа, али природа Славице Тешић није јој допустила да буде ограничена радним временом и устаљеном свакодневицом, тражила је нове изазове. Пре 13 година решила је да се самостално упусти у предузетничке воде, основала је агенцију “Орифлекс”.

– Посао у којем сам имала радно време, била затворена у канцеларији, није ме испуњавао, то нисам ја. Волим људе, дружење, путовања. Почела сам сарадњу са “Орифлејмом” и брзо напредовала. У првом каталогу била сам менаџер, у шестом, исто толико месеци касније, директор. А шта сам радила – дружила се. И пре “Орифлејма” кућа ми је била пуна људи, а сада је исто, само што сада зарађујем од тога. Не гледам ријалити програме, то треба законом забранити, јер то само људима одузима време. Живот нема репризу. Из моје генерације нису сви живи. Не треба губити време на глупости – каже Тешићева.


За напредак у послу потребно је радити оно што се воли, сматра Тешићева, и напомиње да тада ништа није тешко. Када треба да се ради, не обазире се на време, али јој то не смета, чак ни ако јој остаје мало времена за сан.

– Ја овај посао волим, немам шефа, па макар то био и муж, немам радно време и некада останем радећи и до четири ујутру. Ако треба у шест да се устаје, устанем и све то иде лагано јер не морам. Када нешто мораш, онда те то спутава. Пре неколико година лежала сам у болници, нисам морала никога да зовем да се правдам зашто нисам дошла на посао, а моја мрежа је напредовала. Нисам одустајала. Када ме је генерални директор посетио и питао како је могуће да се моја мрежа шири, а ја сам у болници, одговорила сам да, ако се кичма укочила, није језик. И из болнице могу да мотивишем људе – каже Тешићева.

Славица напомиње да су људи скептични према пословима каквим се она бави зато што желе одмах да остваре велику зараду, а то не може преко ноћи да се оствари. У посао се највише улаже време. На почетку треба да се ради више него раније, али временом се и то промени, а много се тога научи.


– Посао треба да донесе слободу, а не да спута човека. Шта је поента посла, ако не можеш да издвојиш време за породицу, за одмор са најближима? Не треба човек само да зацрта циљ који жели да оствари, већ треба да ужива и на путу до њега, док тежи његовом испуњењу. Тако приступам свему, и послу и прављењу зимнице. Ајвар када правим, окупим комшилук па заједно печемо паприке, дружимо се и уживамо. Шта год да се ради, човек треба да ужива и у самом процесу, било да је то посао или ајвар – објашњава Тешићева како доживљава посао.

Она је последњих пет година и председница Удружења жена “Креативна визија” за које каже да не окупља само пословне жене, већ је отворено и за све оне које желе да покрену сопствени посао, а не знају шта би, као и оне којима требају савети.

–  Лепо је када муж зарађује, али жена треба да има своје паре. Жене су способне и није тачно да не могу да раде и да буду успешне. Ја не разумем када чујем да жена ради за 30 хиљада и није задовољна, а ништа не мења. Не мораш то да радиш, промени посао. Зато је добро да жене дођу код нас  да добију идеју шта би радиле, да се одваже да крену саме – каже председница “Креативне визије”.

Она за све који се баве послом, али и било којом другом активношћу, има поруку како да знају да ли су заиста успели. Каже да јој је то омиљена речница и да је упорно следи – радост је мерна јединица успеха.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОСЛОВНЕ ЖЕНЕ ЛОЗНИЦЕ (2) – Разлика се налази у кући

ПОСЛОВНЕ ЖЕНЕ ЛОЗНИЦЕ (1) – Бизнис из нужде или бизнис из вере

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )