САЈТ О РЕПРОДУКТИВНОМ ЗДРАВЉУ – Занима те, питај

САЈТ О РЕПРОДУКТИВНОМ ЗДРАВЉУ – Занима те, питај

Колико знаш о репродуктивном здрављу? Где тражиш одговоре на питања која те занимају? На кога можеш да се ослониш?

Када дођемо у године у којима нас природа наводи да почнемо да размишљамо о, на пример, ступању у сексуалне односе тада се запитамо како да дођемо до правих информација. Некада нас је стид да се обратимо родитељима, или старијима и искуснијима, па одговоре потражимо међу вршњацима који не знају подједнако као и ми. То може да нас одведе у сасвим погрешном правцу. Сада за таква питања постоји сајт https://mojepitanje.wordpress.com/ на којем можемо потражити одговоре.


Град Лозница покренуо је пројекат ”Очување репродуктивног здравља” у оквиру мера популационе политике како би се побољшала информисаност младих о значају очувања репродуктивног здравља, контрацепцији и спречавању ризичног понашања које за исход може имати стерилитет. Очекује се да ће кроз активности у овом пројекту бити смањена учесталост нежељених трудноћа, полно преносивих инфекција код младих и смањења насиља у везама адолесцената.

На овом сајту млади могу добити информације о контрацепцији, сексуалности, трудноћи, вршњачким везама, планирању породице, али и о свему другом битном за репродуктивно здравље. На питања ће одговарати лекари специјалисти гинекологије и акушерства који имају искуства у раду са младима у области репродуктивног здравља.


Град овај пројекат спроводи у оквиру мера популационе политике, а пројекат подржава Министарство за бригу о породици и демографију.

Грми Ло

Фото: Print screen насловне стране сајта

ПРОЧИТАЈ И…

”УВЕК СА ДЕЦОМ” У ЛОЗНИЦИ – Удружење добило свој дом

ШТА НАМ ТЕШКО – За лепше двориште Дома за децу

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )