У СВЕТУ РОКЕНРОЛА – Магична кутија пуна музике

У СВЕТУ РОКЕНРОЛА – Магична кутија пуна музике

После више година бављења послом ди-џеја, Ђорђе Баштовановић се посветио студијском раду и данас као тонац и продуцент помаже музичарима да своје композиције забележе у атељеу који је назвао “Меџик бокс”. Бави се и ауторским радом и, како каже, већ припрема свој први албум


Већ девет година Лозничанин Ђорђе Баштовановић склапа музички мозаик који је назвао “Меџик бокс”, простор у којем ће стварати и уживати у магији музике, а данас је то атеље у којем има студијске услове за снимање, продукцију и аранжирање, како својих композиција, тако и других извођача који би да направе квалитетан аудио-снимак. Последњих месеци из тог студија изашле су његове прве мелодије, а забележио је и неколико дела својих колега. Планира да употпуњује техничку опремљеност, али и проширује своја знања у овој области.

– Завршио сам 2010. године школовање на АЦМ академији (The Academy of Conteporary Music), одсек – електронска музика, продукција и обрада звука. Реч је о британској школи која је имала своје одељење у Београду до 2012. године, а онда је оно премештено у Беч. Иначе, од 2002. године радио сам као ди-џеј, тако да сам одавно окупиран музиком, микрофонима и шареним дугмићима на миксети. Идеја о студију траје девет година, а од 2013. сам почео озбиљније да га опремам – прича Ђорђе Баштовановић, у кругу пријатеља и колега познат и као ДЈ Ђоле.

Током своје ди-џеј каријере сарађивао је с познатим колегама, домаћим и страним, као што су Марко Настић, Дејан Милићевић и други, а онда и са рок саставима из Лознице, које је озвучавао на различитим концертима.

– Постепено се прочуло да се бавим студијским радом па су музичари почели да долазе и да

се интересују за снимање. Кроз “Меџик бокс” студио већ су прошле групе “Кросроуд” (“Crossroad”), “Сентипедс” (“Centipedes”), као и кантаутор Дринасурфер и Александар Пантелић Панто из групе “Зид плача”, који је недавно снимио две соло-песме. Тренутно радим свој албум, то је фузија џеза, блуза и електронске музике. Студио сам опремио новим “справама” тако да, поред дигиталног, у њему је омогућено и комплетно аналогно снимање, миксовање и мастеринг. Паралелно снимам примењену музику за неке стране продукције, рекламе, инструменталне подлоге за радио станице и томе слично. На својим снимцима сам свирам све гитаре, ритам и соло, помало клавијатуре и бас-гитару, а неке снимке сам поставио на Јутјубу, тако да су доступни публици – објашњава наш саговорник.

У својим настојањима да припомогне одржавању рок сцене на лозничком асфалту, ди-џеј Ђоле је често био за микс-пултом када су организоване групне или хуманитарне свирке, увек је спреман да позајми кабл за гитару, сталак за микрофон или појачало а две године је подржавао и организовање “Рок пројекта” у Лозници, насталог по идеји Душана ^огурића, музичара који је пореклом из Бање Ковиљаче а већ четири деценије живи у Америци. Ди-џеј Ђоле је вредан, посвећен породици, али је у музици пронашао чаробну магију која га инспирише за нове кораке и нове пословне идеје. Каже да од те магије не одустаје и да ће покушати додатно да је употпуни својим стваралаштвом.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – Фитиљ

У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – Добили 780 књига на дар

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу. 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )