У ГРАДСКОМ ДЕЛУ ШТИРЕ – Чисте наносе из корита

У ГРАДСКОМ ДЕЛУ ШТИРЕ – Чисте наносе из корита

Ових дана коритом Штире у центру града крећу се машине, а када оне заврше посао, поново би требало да буде видљиво њено поплочано дно. Према информацијама из ЈП “Србијаводе”, ради се на чишћењу малог корита од моста у центру града до железничког моста и још мало низводније,  у склопу редовног одржавања.


Механизација чисти корито од наноса, шљунка, земље, грања и смећа, а процена је да ће бити уклоњено око хиљаду кубика. Циљ је да посао буде урађен што пре, а када ће бити окончан, највише ће зависити од временских прилика. Радове изводи шабачки “Југокоп Подриње”, а колико тога је извађено што је вода нанела, видљиво је свакоме ко прошета стазама поред Штире.

Регулисани део Штире дугачак је 4.736 метара. Прва два километра од Дрине до железничког моста је пољска, земљана регулација са насипима, а одатле до фирме “Скорић” градска регулација, са озиданим плочником и зидовима, великим и малим коритом и тај тип регулације сматра се најбезбеднијим. Урађен је 1967. године. У нерегулисаном делу Штира зна да прави проблем приликом великих падавина, као што је било овога лета када је на више места “бежала” из свог корита.

Пре пет година чишћени су наноси земље у горњем делу корита Штире. Багери су радили од  “Електродистрибуције” на деоници од 2.300 метара колико има до фирме “Боро Скорић” и после тога корито може да прими осетно веће количине воде.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КРАТКОТРАЈНО ОСВЕЖЕЊЕ – Поподне пљусак и грмљавина

ЗБОГ ШИРЕЊА ДЕЗИНФОРМАЦИЈА – Приведено више особа

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )