САБОРСКИ ДАНИ – Представљање Летописа Матице српске

САБОРСКИ ДАНИ – Представљање Летописа Матице српске

Другог дана саборовања у Лозници ће данас бити представљена Матица српска и Летопис матице српске, књижевни часопис који без већих прекида излази од 1824. године.


Скуп ће бити организован у Сталној поставци слика Миће Поповића и Вере Божичковић Поповић од седам увече, а учествоваће др Милан Мицић, генерални секретар Матице српске, др Ђорђе Деспић, уредник Летописа матице српске, и Ђорђо Сладоје, песник.

Посетиоцима ће бити представљен садржај септембарског броја, који је недавно изашао из штампе, као и његове редовне рубрике „Поезија и проза“, „Аутопоетички запис“, „Критика“, „Есеји“ и друге.

Летопис Матице српске је покренут у Новом Саду под називом Сербски летопис, а штампан у Будиму и, по замисли његовог покретача Георгија Магарашевића, постао централно место на којем су излагани резултати српског књижевног и научног стваралаштва. Уз то, часопис се систематски бавио сазнањима која у средиште пажње стављају језик, књижевност, историју, религију, фолклор и културу не само српског народа него и целог словенског света

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Четворо новозаражених, једно из Лознице

БК ЛОЗНИЦА ПРЕД ДРУГИ МЕЧ ФИНАЛА СУПЕР ЛИГЕ – Спремни за титулу

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )