СКУПШТИНА ГРАДА – Усвојени Завршни рачун и Извештај о  извршењу буџета

СКУПШТИНА ГРАДА – Усвојени Завршни рачун и Извештај о  извршењу буџета

Лозничка Скупштина је у првом делу данашње седнице, већином гласова усвојила Завршни рачун буџета града за прошлу годину као и Извештај о извршењу буџета за првих шест месеци ове године. Према речима Зорана Томића, начелника Одељења за финансије и локалну пореску администрацију, приходи буџета града у прошлој години већи су за 257 милиона динара и, у односу на претходну годину, износили су 2,1 милијарду динара.


–  Остварење прихода је 95,28 одсто, од пореза на зараду наплаћено је 94 милиона више, пореза на имовину 51 милион више. Имамо врло успешну годину, што се одразило и на расходну страну буџета, а оно што је најважније, све обавезе су измирене у роковима. Расходи износе 2,42 милијарди динара, а остварен је суфицит у износу од 95,8 милиона динара. Остварење расхода од  84 одсто говори да се штедело на свакој позицији, где год се могло, а да су при томе све обавезе према буџетским корисницима измирене – рекао је Томић.

Између осталог, навео је да је за образовање издвојена петина буџета, субвенције за пољопривреду износе 39 милиона динара, док је за одржавање путева утрошено 300 милиона динара.  

Одборници опозиције ГГ ”Смело за Лозницу” и Српске радикалне странке оценили су да је буџет, како је речено, “више политички и калкулантски и да има много недоречености”.

Извештавајући о извршењу буџета за првих шест месеци ове године Томић је истакао да треба имати у виду пандемију коронавируса због које је уведена ванредна ситуација, што се свакако одразило и на рад привредника. Како је рекао, и поред тога, у овом периоду текући приходи већи су за 44 милиона динара у односу на исти период претходне године, износе 987 милиона, а расходи 937 милиона динара.

У наставку седнице одборници су усвојили одлуку о бесповратном суфинансирању активности на инвестиционом одржавању и унапређењу својстава зграда, а између осталог, усвојили су и Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у граду.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НА ТАКМИЧЕЊУ КАРИКАТУРЕ – Бабићу прва награда

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Активно оболелих још 150

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )