НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ ЂАЦИ – Седамнаест најбољих

НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ ЂАЦИ – Седамнаест најбољих

Уместо у јуну, традиционални пријем за најбоље ученике лозничких основних и средњих школа минуле школске године, приређен је данас у великој сали Скупштине града.


Новчану награду од осам хиљада динара и књигу на поклон добило је седамнаест ђака генерације. Само две школе, “14. октобар” у Драгинцу и Вукова спомен-школа у Тршићу нису имале ђаке генерације. Честитајући најбољим школарцима Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника Лознице, рекао је да је до одлагања свечаности  дошло због мера владе и забране окупљање више лица у затвореном простору.

– Задовољство ми је видети најуспешније из основних и средњих школа, ваш блистав успех свакако је највећим делом ваша заслуга. Али не могу а да не поменем родитеље који су увек били ваша и материјална и морална подршка у оним тренуцима када понекад и посустанете. Желим да поменем и  наставнике који су извор знања, они су ти који обликују системе вредности вас младих. Што се тиче града Лознице, ми смо увек ту за вас, ту смо да подржимо ваше планове за усавршавањем свесни да снага и града и државе  почива на броју образованих људи и квалитету њиховог знања. Будите сигурни да улагање у образовање јесте улагање у добру будућност која ће се сигурно исплатити – казао је Ђокић.

Како је рекао, локална самоуправа већ двадесет година стипендира младе људе, најуспешније ученике и студенте који су промовисали наш град кроз разна такмичења не само у Србији, већ и у иностранству.

– У нашем граду се реализује пројекат “Лозница најбољима” у оквиру којег смо формирали тим за будућност Лознице састављен од стручњака из свих области чији је задатак да направи анализу кретања  Лознице кроз средњорочни план у свим сферама друштвеног живота. Верујем да ћете и ви у блиској будућности, сигурно бити чланови тог тима – рекао је Ђокић.

Према речима Тање Глишић Матић, начелнице Оделејења друштвених делатности, локална самоуправа сваке године угости 170 најбољих ученика и студената, али је вирус корона ове године учинио своје.

– Завршних такмичења није било, једино је Музичка школа успела своје ученике да пошаље на такмичење. Очекујемо да нам доставе званичан доказ да је оно акредитовано од стране Министарства просвете након чега ћемо и тим ученицима уручити награде – рекла је начелница.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

79. ГОДИШЊИЦА ПРВОГ ОСЛОБОЂЕЊА ЛОЗНИЦЕ У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ – Узор генерацијама

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Два дана, један новозаражени

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )