ОД ДАНАС У БЕОГРАДСКОЈ – Нова паркинг-места

ОД ДАНАС У БЕОГРАДСКОЈ – Нова паркинг-места

Станари у Београдској улици од данас имају на располагању још 31 ново паркинг-место тако да их је у овој улици сада, са претходно урађеним, укупно 59. Асфалтирању нових паркинга присуствовао је помоћник градоначелника Љубинко Ђокић који је рекао да је Лозница за мало више од годину дана за скоро 70 одсто повећала број паркинг-места у граду.

– Не постоје ниједан трг, ниједна значајнија сабраћајница који нису реконструисани. Само за последњих годину и нешто дана урадили смо много паркинг-места паралелно са регулацијом динамичког саобраћаја. Првог јануара 2019. имали смо 975 паркинг-места, а данас их је око 1.650. Имајући у виду да је Лозница град у експанзији, да ће нови инвеститор ’’Минт’’ вероватно почети са интезивнијим пријемом нових радника од септембра, односно октобра, верујем да ће нам и ово паркинга бити недовољно и да ћемо морати да размишљамо о градској гаражи. Осим што правимо нова паркинг-места радимо и на њиховом осавремењавању. Тако ће паркинзи у Булевару Доситеја Обрадовића и Улици Светога Саве имати сензоре који ће давати сигнал када је паркинг-место заузето, а када није, тако да ће возачи на почетку улице моћи да виде на дисплеју имали ли слободних места за паркирање – казао је данас Ђокић.


Он  је подсетио да је у претходном периоду у делу града између булевара и  Улице Драгољуба Поповића урађено око 120 паркинг-места, а са онима у тој улици их је око 200, у  Улици Светог Саве је 86 нових места, Ђуре Јакшића 49, Бранка Радичевића 63, Булевару Доситеја Обрадовића 112, у недавно реконструисаној Георгија Јакшића око стотину места, а 90 у блоку ”К зграда”. Жељко Радовић, директор ЈП ’’Паркинг сервис’’, каже да је извођач радова у Београдској ПЗП ”Ваљево”, а да је вредност инвестиције око милион динара.

– Овако велики број паркинг-места утицао је и на наше предузеће с једне стране повећањем пословних прихода, а са друге већом одговорношћу и обавезом да услугу паркирања грађанима и гостима учинимо још квалитетнијом. ”Паркинг сервис” је 2019. уредио јавно паркиралиште у центру града, у Гимназијској и Улици Максима Горког код болнице. Ове године  смо обележили сва јавна паркиралишта у граду, то је  више од 6.200 метара беле линије, а поставићемо и саобраћајне знакове за паркирање у свим улицама и на јавним паркиралиштима где за тим има потребе – казао је Радовић.

Паркинг-места у Београдској налазе се у другој зони, којој у граду не припада само 160 места прве зоне.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Десеторо новозаражених

ПРИПРЕМЕ ЗА ШКОЛУ – Од уџбеника до школског прибора

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )