У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ  – До књиге уз поштовање мера

У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ  – До књиге уз поштовање мера

У другом таласу пандемије коронавируса, Библиотека Вуковог завичаја наставила је да ради на сличан начин као што то чини од маја, када је после прекида рада с корисницма наставила да пружа своје услуге у складу са препорукама о заштити здравља и спречавања ширења заразе.Уз апел да се придржавају свих мера заштите, у складу са тренутном ситуацијом, дозвољен је појединачан улазак у просторије за изнајмљивање књига уз обавезно ношење заштитне маске и рукавица, као и придржавање мера физичке дистанце.

– Од 27. маја започели смо рад с корисницима у пуном радном времену од пола осам до 19.30 сваког радног дана и тако је и сада. Дуже задржавање у просторијама установе и коришћење читаонице и публикација које се не износе из библиотеке није дозвољено, а корисници могу и позивом на наш телефон резервисати књиге и у току радног времена их преузети од библиотекара. Они који долазе потребно је да поштују нашу тренутну организацију рада у циљу заштите општег здравља – каже директорка Мирјана Пејак.

Сходно ситуацији, библиотека је обележила Светог Ћирила и Методија, крсну славу установе, као и Дан словенске писмености, а у међувремену су два пројекта одобрена од Министарства културе и јавног информисања, које ће их финансијски подржати.  Први је унапређење софтвера БИСИС и мрежне инсталације – са 500.000 динара, а други пројекат је штампање репринт издања сабраних дела проте Игњата Васића са 402.000 динара.


– Ми радимо поштујући одлуке Градског штаба за ванредне ситуације и у складу са препорукама Завода за јавно здравље из Шапца. Тренутно смо ангажовани на реализацији одобрених пројеката а упоредо правимо спискове књига које ћемо купити на јесен. Од септембра  почињемо редовну ревизију књижног фонда коју сходно нашим актима радимо једном у пет година – поручује директорка градске библиотеке.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЈОШ ДАНАС – Пљускови са грмљавином

КОД КАПИЈЕ ТРИ – Судар воза и аутомобила

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )