УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ – Остало 66 слободних места

УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ – Остало 66 слободних места

После првог уписног круга који је завршен данас (10. јул),  у 15 часова, у четири средње школе у Лозници остало је непопуњено 66 места. У Гимназији “Вук Караџић” места има за још 28 ученика, по 14 на друштвено-језичком и природно-математичком смеру, а у  Средњој економској школи има још 15 слободних места и то, осам за занимање конобар за које ће се настава одвијати по дуалном систему образовања и седам за занимање финансијски  техничар. У Средњој школи “Свети Сава” слободно је 21 место и то десет за занимање текстилни радник и једанаест за занимање индустријски кројач. У Техничкој школи имају само два слободна места и то за занимање сервисер техничких и расхладних уређаја и за занимање декоратер зидних површина.


Како нам је рекао Горан Горданић, председник Актива директора средњих лозничких  школа, укупно нераспоређених ученика у Лозници је тридесет и двоје, али, су  међу њима и ученици који су уписали неке од специјалних школа као што су балетске, музичке, специјалне гимназије…

– Они се воде као нераспоређени, а у суштини, можда су се уписали у неке друге школе,  војне гимназије и слично – објашњава Горданић.

 У Средњој школи у Крупњу има укупно 26 слободних места, у Гимназији општег типа има 11 места, девет за занимање електротехничар рачунара и шест за будуће аутомеханичаре, док у Љубовији укупно има двадесет слободних места и то 15 за занимање конобар, колико је и понуђено, али се нико није пријавио, и пет места за занимање економски техничар. У Средњој школи у Малом Зворнику има укупно 16 непопуњених места, 11 за занимање фризер и пет у Гимназији општег типа.


После првог уписног круга, у лозничким средњим школама и у школама ове три општине,  има укупно 128 слободних места. Јуче су ученици већ предали листе жеља за други уписни круг који  ће бити у понедељак, а од уторка до краја августа креће трећи уписни круг у којем се деца уписују у школе где има слободних места.

– Сва места сигурно неће бити попуњена јер их има више него што има свршених основаца. Сигурно је да ће сви који буду хтели да наставе средњошколско образовање то свакако моћи и да учине. Приликом уписа било је потребно донети само пријаву за упис, а лекарско уверење када се стекну услови до поласка у школу с обиром на неповољну епидемиолошку  ситуацију. Није потребан ни извод из из матичне кењиге јер ми сва документа која су нам потребна набављамо по службеној дужности електорнским путем – каже Горданић.

Ове године, због епидемије коронавируса, Министарство просвете омогућило је и електронски упис у школу преко е-портала, али се, како каже Горданић, 90 одсто деце уписало класичним путем, доласком лично у школу са родитељима. Пултови  за упис били су постављени испред улаза у школе и како каже Горданић, испоштоване су све  препоруке Кризног штаба у веyи са епидемиолошком ситуацијом

Да подсетимо, основну школу у Лозници ове године је завршило је780 ученика, 41 мање него лане, а у средњим школама има места за 860 ђака.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Од јуче још 157 новозаражених

ОД ДАНАС БЕЗ КОВИД ОДЕЉЕЊА – Ковид пацијенти иду у Шабац

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )