ПОДРШКА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА – Расписана три конкурса

ПОДРШКА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА – Расписана три конкурса

Локална самоуправа расписала је три конкурса за подстицаје пољопривредним произвођачима који ће бити отворени до првог децембра, или до утрошка предвиђеног новца од укупно око 20 милиона динара. Према речима Јована Миладиновића, начелника Одељења за привреду, расписана су три конкурса: за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава, односно набавку прикључних пољопривредних машина, садница воћа, стакленика, пластеника, противградних и мрежа за сенчење, система за наводњавање, опреме у пчеларству, за осигурање усева, плодова, вишегодишњих засада, расадника и животиња, као и конкурс за вештачко осемењавање.


– За конкурс у инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава издвојено је 17 милиона, осемењавање милион и осигурање два милиона динара. За рефундацију трошкова потребно је да пољопривредни произвођач поднесе захтев и осталу документацију како би могао остварити повраћај средстава у  износу од 50 одсто на основицу без ПДВ, док је за млађе од 40 година и жене као носиоце газдинстава тај проценат 60 одсто. Прошле године 14 одсто од укупног броја захтева поднеле су жене као носиоци пољопривредних газдинстава. Циљ ових конкурса је да што више новца пласирамо у пољопривреду знајући да је механизација доста стара и да свакако постоје инвенстиције за које су наши пољопривредни произвођачи изузетно заинтересовани, а оваква помоћ служи им да се побољша подизање одређене пољопривредне производње и да се она занови. За четири године, закључно са овом, из буџета града је пласирање у пољопривреду веће од сто милиона динара – каже Миладиновић.

Он истиче да основни услов за конкурисање јесте да је  пољопривредно газдинство регистровано и да је плаћен порез на имовину. У нашем крају има 4.696 регистрованих газдинстава, прошле године било је одобрено 438 пријава, а потрошен је сав новац, осим осигурања, где је остало око 300.000 динара. Захтеви за ове конкурсе подносе се на писарници градске управе, а све информације заинтересовани могу добити у Одељењу за привреду, канцеларија број 2.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Још седморо заражених у Шапцу

ВЕЧЕРАС КОД СТАРЕ ЦРКВЕ – Гуслари у част јубилеја

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )