НА ТЕРИТОРИЈИ ЛОЗНИЦЕ – Проглашена ванредна ситуација

НА ТЕРИТОРИЈИ ЛОЗНИЦЕ – Проглашена ванредна ситуација

Одлуку о проглашењу  ванредне ситуације на територији града Лознице донео је  Градски штаб за ванредне ситуације на данашњој (22. јун) ванредној седници на основу упозорења и прогнозе Републичког хидрометеоролошког завода Србије, упозорења Сектора за ванредне ситуације, као и наредбе Јавног водопривредног предузећа ”Србијаводе” о увођењу ванредне одбране од поплава.


Сва јавна предузећа, привредна друштва, други државни органи и организације са седиштем у Лозници, као и савети месних заједница  задужују се за предузимање свих потребних мера и стављања у функцију свих расположивих средстава, људства и материјалних средстава, ради заштите становништва, имовине, стоке и других добара на територији Града Лознице.


Градски штаб за ванредне ситуације у сарадњи са формираним радним групама и Сектором за ванредне ситуације Републике Србије пружиће становништву сву потребну материјалну, техничку и другу помоћ. Одлука о укидању ванредне ситуације на територији Лознице биће донета на предлог Градског штаба са престанком потребе за спровођење мера заштите и спасавања од поплаве.

Како је саопштено, организовано је двадесетчетворочасовно дежурство у Градском штабу за варедне ситуације,  а контакт телефони су: 015/ 876 – 198,  015/ 888 – 075.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЈВП ‘’СРБИЈАВОДЕ’’ – Ванредна одбрана на Дрини

НОВЕ ПОПЛАВЕ – Проблеме праве бујични потоци

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )