СУТРА МАЛА МАТУРА – У учионици највише деветоро ученика

СУТРА МАЛА МАТУРА – У учионици највише деветоро ученика

Решавањем теста из српског, односно матерњег језика, сутра (17. јун) почиње полагање мале матуре за осмаке. У четвртак је тест из математике, а у петак  комбиновани тест који обухвата задатке из пет предмета – физике, хемије, биологије, историје и географије.

По препоруци Министарства просвете која је достављена свим школама, у учионицама не сме да буде више од деветоро ученика и два дежурна наставника, деци је препоручено да носе маске док је за наставнике она обавезна. Апелује се на родитеље да, ако примете било какве симптоме, децу не шаљу у школу, већ да сачекају августовски рок. Због тога не треба да брину с обзиром на то да у средњим школама има довољно места да се упишу сви ученици.


Задаци у оквиру свих тестова подељени су по тежини и груписани на основу три нивоа знања – основног који би требало да реши 80 одсто ученика, средњег и напредног. На завршном испиту може да се освоји највише 40 бодова, и то по 13 бодова на тестовима из српског језика и математике и 14 бодова на комбинованом тесту.

Резултати мале матуре биће објављени у уторак, 23. јуна до осам часова.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ГРАДСКО ВЕЋЕ – Олакшице за привреднике

ПОПЛАВЕ У ВОЋЊАКУ И ТРШИЋУ – Сабориште и куће под водом

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )