ОПШТА БОЛНИЦА ЛОЗНИЦА – Три одељења у новом руху

ОПШТА БОЛНИЦА ЛОЗНИЦА – Три одељења у новом руху

Реконструкција лозничке Опште болнице започета пре две године приводи се крају. У потпуно новом руху наћи ће се Интерно одељење, Грудно, Психијатрија и Неурологија. Радови се увелико одвијају и на уређењу новог хируршко- гинеколошког блока чија је изградња започета пре три деценије

У првој фази реконструкције Опште болнице, која је започела крајем 2018. године, обухваћени су објекти који су се налазили у најлошијем стању. У питању су Интерно одељење, Грудно и одељења психијатрије и неурологије. Планом је било предвиђено да радови на Интерном одељењу буду завршени 4. децембра прошле године, нови рок је био крај марта а најновији, како незванично сазнајемо, јун. Вредност грађевинских радова на ова три објекта је око 420 милиона динара, а ову суму обезбедила је Влада Србије преко Канцеларије за управљање јавним улагањима, док је локална самоуправа из градског буxета финасирала израду пројектне документације у износу од 30 милиона динара.

           ИЗБОРИ 2020 – ПРЕДИЗБОРНИ МАРКЕТИНГ           

           ИЗБОРИ 2020 – ПРЕДИЗБОРНИ МАРКЕТИНГ           

Према пројекту, који је својевремено представљен на конференцији за новинаре, највише посла је планирано на Интерном одељењу, реновирано је 1300, а надограђено 760 квадрата. У приземљу је остало Одељење дијализе и Коронарна јединица уз проширење са задње стране објекта. На дограђеном спрату биће пресељено Одељење неурологије а лифтови ће бити уграђени и на Интерном и на Грудном одељењу. У згради Психијатрије и Неурологије предвиђено је да само остане Психијатрија где ће бити и простор за дневну болницу.

Поред ова три одељења, почела је и изградња нове котларнице на биомасу чија је вредност око 170 милиона динара, а у току је и адаптација и реконструкција новог хируршко-гинеколошког блока чија је изградња започета пре три деценије. Када је почела градња овог блока 1987. године, у том тренутку је, како су тада говорили надлежни у овој установи, постојала потреба за таквим објектом са Хируршким одељењем, Породилиштем и операционим салама. Радови на згради на четири нивоа површине 6.000 квадрата који су финасирани самодоприносом грађана, прекинути су 1991. године, били су завршени основни грађевински радови и објекат је покривен. Ништа се није радило у наредних седам година када је зграда конзервирана да би се заштитила од пропадања. Искоришћен је само мали део од двеста квадрата за магацин.Укупно у реконструкцију ова три одељења, котларницу и хируршко-гинеколошки блок биће уложено око две милијарде динара. У плану је и реконструкција Онкологије, ресторана, станице техничких гасова и комплетно партерно уређење болничког круга укључујући и подземне инсталације. Како је најављено, по завршетку грађевинских радова, из државне касе би требало да стигне и помоћ за набавку најсавременије опреме.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАРЕДНОГ ВИКЕНДА – Хуманитарни турнир за Немању

У БАЊИ КОВИЉАЧИ – Каменован теретни воз

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )