НОЋ МУЗЕЈА У СЕПТЕМБРУ – Програм у знаку љубави

НОЋ МУЗЕЈА У СЕПТЕМБРУ – Програм у знаку љубави

Уместо у уобичајеном термину средином маја, због тренутне ситуације, „Ноћ музеја“, манифестација која подразумева дружење у музејима, галеријама и другим институцијама културе широм Србије, планирана је за 5. септембар, а тема ће бити – љубав! Организатори програма саопштили су да је због безбедности и здравља, како посетилаца тако и свих оних који вредно раде на припреми садржаја, овогодишња „Ноћ музеја“ одложена за крај лета.

– У складу са новонасталом ситуацијом, наредна „Ноћ музеја“ у Србији планирана је за прву септембарску суботу, а уживање у културним садржајима биће организовано уз поштовање свих препорука надлежних институција. Након месеци изолације и карантина који су ставили на преиспитивање људске односе, емоције, нашу блискост и повезаност, љубав као тема овогодишње манифестације наметнула се сама. Изнова нам је постало сасвим јасно да без љубави живот нема исте боје. Без љубави, уметност нема исту снагу. Без љубави, ни музеји немају исти сјај. Потрудићемо се да припремимо што занимљивији и инспиративнији програм, како бисмо посве необично лето пред нама заокружили на најлепши могући начин, доказујући да љубав заиста побеђује све – наводе организатори ове манифестације.

Ноћ музеја представља јединствен културни спектакл у више од 120 градова широм света, међу којима је од 2005. године и Београд. Прва „Ноћ музеја“, одржана у пет београдских музеја и галерија, успела је да анимира више од четири хиљаде посетилаца, док је током наредних година тај број нарастао на невероватних пола милиона улазака у музеје на скоро 200 локација у више од 60 градова и места широм Србије, међу којима је и Лозница. Најновије информације у вези са предстојећом „Ноћи музеја“ биће доступне на званичном сајту nocmuzeja.rs као и на друштвеним мрежама.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ У ЛОЗНИЦИ – Бољи услови за рад полиције

БЕРБА ЈАГОДА – Добар род, цена у паду

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )