НЕМАЊА МАКСИМОВИЋ ЗА ЛН ИЗ МАДРИДА – Тренинзи у несвакидашњим условима

НЕМАЊА МАКСИМОВИЋ ЗА ЛН ИЗ МАДРИДА – Тренинзи у несвакидашњим условима

Мадридски Хетафе почео је јуче (10. мај) припреме за наставак првенства у Ла Лиги, а један од најбољих играча овог клуба и репрезентативац Србије Немања Максимовић изнео је своје прве утиске за портал Лозничких новости. У четвртак су играчи свих клубова тестирани на присуство коронавируса и, од око две и по хиљаде њих, само су петорица били позитивни, али без симптома ковида-19.

– Чудно је вратити се на терен после овако дуге паузе и почети тренинге у несвакидашњим условима. Терен је подељен на шест делова, сваки играч има свој део и не сме да контактира са саиграчима, свако има своју лопту и материјал који се дезинфикују после тренинга. Тренирамо на два терена тако да нас у свакој од група има по 12 и овако ће бити целе прве недеље. Надамо се да ћемо у понедељак почети другиу фазу у којој ћемо тренирати у групама од по осам играча. За сада, постоје најаве да ће првенство почети 12. јуна, ако се овако настави и не буде заражених играча на следећем тестирању. Уколико лига не почне тог дана, онда ће кренути наредног викенда, или крајем јуна, али сви се надамо и верујемо да ће бити како се најављује – каже Максимовић.

У Шпанији је почело ублажавање противепидемијских мера и, како каже Немања, дозвољено је у одређено време изаћи у шетњу или на трчање. Данас су неки градови прешли у такозвану фазу један, што подразумева отварање барова и хотела уз ограничени број гостију и одређене заштитне мере.

– Код нас у Мадриду је, међутим, и даље на снази ”фаза нула”, пошто је овде  највише заражених, али се надамо да ћемо следеће недеље и ми прећи у ”јединицу”. Из дана у дан смањује се број умрлих и заражених тако да се надамо да ће се и мере ограничења постепено смањивати и да ћемо се до средине јуна вратити у неку, мање-више, нормалу – прича Немања за ЛН.

Хетафе је прекид првенства дочекао на петом месту са 46 бодова, колико има и Реал Сосиједад на четвртом. Трећепласирана Севиља има свега бод више, а водећа Барселона освојила је до прекида такмичења 58 бодова, два више од мадридског Реала.

Н. Т.

Фото: Архива ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У „МУЗЕЈСКИМ ПРИЧАМА“ – Најстарији предмет у Тршићу

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Нема заражених

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )