ЈП ’’ТОПЛАНА’’ – Одмах у припреме за нову зиму

ЈП ’’ТОПЛАНА’’ – Одмах у припреме за нову зиму

ЈП “Топлана” је испоруку топлотне енергије завршило 24. априла, продужавајући грејну сезону и трећу годину заредом. Према речима директора Миодрага Дишића, сезона, коју су због нестабилне спољне температуре обележила по два паљења и гашења система дневно, у јутарњим и вечерњим часовима, протекла је добро, без посебних проблема.


– Одмах почињемо припреме за нову сезону. Морамо урадити оно најосновније, да се опрема, топловоди, све што се односи на испуњавање наше примарне функције – грејања корисника, припреми и буде спремно за наредну зиму, док ће планиране инвестиције зависти од других фактора. Планирали смо реконструкцију дела топловода, као и изградњу новог пословног објекта, радионице са пратећим садржајима поред нове топлане на Градилишту. Објекат је планиран за прошлу годину, али нисмо били у могућности да га урадимо. Имали смо лани два неуспела јавна позива, али се од инвестиције одустало јер је на први стигла једна неодговарајућа понуда, а други је из оправданих разлога заустављен, у складу са процедуром. Намера је да буде урађен ове године, а видећемо да ли ће то бити средствима из буџета или делом из буџета, а делом уз неко задужење јер нам је тај објекат неопходан. Видећемо каква ће бити ситуација, углавном, за наредну сезону бићемо спремни – каже Дишић.
Овога месеца предузеће ће, каже он, платити и последњу рату кредита вредног 146 милиона динара, добијеног на осам година, за изградњу нове топлане на Градилишту. У овом месецу треба да буде потписан и уговор са Фондом за развој у вези са котларницом у лозничкој болници којом ће, када буде готова, управљати “Топлана”. Грејна сезона 2019/20. била је седма по истој цени, а локална самоуправа текућим субвенцијама покрива разлику до комерцијалне цене. Предузеће је и ову, као и две претходне сезоне, почело пре званичног рока, уместо 15, када календарски стартују топлане, грејало је од 6. октобра. Тако већ неколико година сезона због ранијег почетка и продуженог грејања траје нешто дуже од планираних шест месеци.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОПРЕЗ, КРПЕЉИ – Долазе незвани, опасни “гости”

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Нема новозаражених у округу

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )