ПРИМЕР ДРУГИМА – Запослио још радника

ПРИМЕР ДРУГИМА – Запослио још радника

Пандемија коронавируса погодила је све, некога више, некога мање, а на удару се нашла и привреда, посебно приватни сектор који у новонасталим, тешким околностима треба да опстане. Многи приватници су до даљњег обуставили рад и запослене послали кућама, али има и оних који настоје да раде, упркос свему. Такав је Милорад Гајић, власник фирме ’’Јаре пром’’ која се бави обрадом и резањем дрвета са седиштем у Липничком Шору.

Он је власник две бренте од којих је једну дао у закуп Италијану који је, међутим, због дешавања у његовој земљи и свеукупног стања, одлучио да прекине рад и да од 15 задржи само пет запослених. Преосталих десет, ипак, није остало без посла захваљујући Гајићу.

– Радимо већ десет година заједно, али он је због ове ситуације рекао да не може да задржи више од пет радника, а остале је отпустио. Сви ти људи имају породице, радимо овде толике године, саживели смо се и нисам могао да их оставим на улици, већ сам их примио у моју фирму и пријавио. Седморицу одмах, а тројицу ћу кад се врате са годишњег одмора. Они ће наставити да раде и имају примања, а плате су 50, 60.000 динара. То је локално становништво,  углавном људи из Липничког Шора, Лешнице, Страже. Јесте компликована ситуација, имам робе, али тешко иде, а опет не можеш људе оставити без посла – каже Гајић који као приватник ради од 1993. године.

Сада је узео кредит како би могао да ради и у време короне, успева да пласира робу у БиХ и Хрватску и нада се да све ово неће дуго потрајати. Гајић који је пре кризе имао осам запослених,  каже да не мора ни динара да заради, само да успе ликвидно да послује док не прође ванредно стање.

Док запослени код приватника углавном стрепе за своја радна места и редовна примања, Милорад Гајић је пример да може и другачије.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ГРАДСКИ ШТАБ – Волонтери имају обележја града

ЛОЗНИЧАНИН ЧЕКА ЕВАКУАЦИЈУ – Спасавање студента Мирослава

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )