ГРУПА ГРАЂАНА „СМЕЛО ЗА ЛОЗНИЦУ“ ПРЕДАЛА ИЗБОРНУ ЛИСТУ – Показаћемо да може и другачије

ГРУПА ГРАЂАНА „СМЕЛО ЗА ЛОЗНИЦУ“ ПРЕДАЛА ИЗБОРНУ ЛИСТУ – Показаћемо да може и другачије

Тачно у 20 сати, вечерас (16. март) је Градској изборној комисији изборну листу предала Група грађана „Смело за Лозницу“. Реч је о двотрећинској листи са 40 кандидата за одборника и укупно 1.248 потписа. Према речима Драгана Пајића, носиоца листе, у ишчекивању да се комисија изјасни да ли су сви подаци валидни, група грађана коју предводи нада се да ће њихова листа бити прихваћена.

– Појавили смо се вечерас у минималном броју од четири особе, ценећи актуелну ситуацију и могућност настајања здравствених проблема. Нисмо желели да овом чину дајемо свечану ноту, а дошли смо са заштитним маскама на лицу показујући да је то ствар личног избора и понашања, у складу са оним што су институције система прописале према својим грађанима, сматрајући да су то најбоље и најбезбедније мере за њих. Лично сам и збуњен и не разумем зашто се први човек града са својим тимом не обрати грађанима и не каже им шта треба да чине у овом времену јер сматрам да постоји обавеза и потреба за тако нечим. Смањио би се тако и простор за непотребну панику, или ширење лажних информација – рекао је Пајић за ЛН после предаје изборне листе и додао да ће, уколико се избори одрже и на њима грађани дају поверење листи „Смело за Лозницу“, ова група грађана „смело закорачити у нове просторе и оквире управљања градском управом и показати да се може много боље, паметније и економичније управљати градом“.

Он је нагласио да од јутрос нису оверавани потписи у јавнобележничким канцеларијама јер је из Јавнобележничке коморе стигао налог да се не оверавају потписи, тако да ГГ „Смело“ практично није било омогућено да то уради, иако су имали још око 50 присталица који би дали свој потпис листи.

– Ценећи новонасталу ситуацију предали смо листу са довољним бројем потписа и надамо се да ће све бити у реду. Грађани ће ускоро моћи да виде ко је све на тој листи, али и да се увере да су то људи од интегритета и ауторитета, који су права опција за наш град – поручио је Пајић.

Чедомир Врањковић, кандидат за одборника испред Групе грађана „Војвода Антоније Богићевић“ на  изборној листи „Смело за Лозницу“, захвалио се свима који су „добровољно дошли да им дају подршку и свој потпис“ и додао да сматра непримереним да у „овој ситуацији говоре о свом програму и изборима“, али и да грађани, углавном, знају да се ова група грађана и до сада бавила хуманитарним радом, који ће у наредном периоду бити посвећен старијим особама и социјално угроженим породицама.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ – Издата наредба о поступању током ванредног стања

ОД СУТРА ЗА ОСНОВЦЕ, ОД ПОНЕДЕЉКА ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ – Настава на даљину

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )