ЕВИДЕНТИРАЊЕ ЗА ШКОЛСКУ 2020/21- Нова генерација првачића

ЕВИДЕНТИРАЊЕ ЗА ШКОЛСКУ 2020/21- Нова генерација првачића

У шест лозничких основних школа, „Анта Богићевић“, „Кадињача“, „Јован Цвијић“, „Вук Караџић“, „Доситеј Обрадовић“ и „Вера Благојевић“ у Бањи Ковиљачи 18, 19. и 20. марта, биће организовано евидентирање ђака првака за школску 2020/21. годину. У први разред уписују се деца рођена у јануару и фебруару 2014. године, а изузетно и деца рођена до 31. августа 2014. године (од шест до шест и по година), уколико су прошла припремни школски програм и ако су психолошки спремна за полазак у школу.

Приликом евидентирања родитељи треба да понесу здравствену књижицу детета, личну карту једног од родитеља, потврду о завршеном припремном предшколском програму. Родитељи ће у школама добити обавештење о условима за добијање бесплатних уџбеника, термине за здравствене прегледе деце ће добити на кућну адресу, а, уколико их не добију, потребно је да се обрате изабраном лекару. 

Евидентирање деце у ових шест школа обављаће се у времену од 8 до 12 и од 15 до 18 часова.

Званично, упис у први разред основних школа у Србији почиње 1. априла и трајаће све до 29. маја, а у изузетним случајевим али родитељи могу уписати децу све до почетка школске године,  закључно са 31. августом.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЛОЗНИЧКИ МАРАТОНАЦ – Ушао у Пољску

У ВЕЋИНИ АПОТЕКА НЕСТАШИЦА – Јагма за маскама, асепсолом, алкохолом….

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )