КОД ЖЕЛЕЗНИЧКЕ СТАНИЦЕ – Стиже пасарела

КОД ЖЕЛЕЗНИЧКЕ СТАНИЦЕ – Стиже пасарела

Мештани Лозничког Поља, једне од највећих лозничких месних заједница, које од градског језгра деле шине, према последњим информацијама пре краја овог месеца требало би пругу да прелазе на безбедан начин.

– Више од  70 одсто конструкције пасареле је завршено и то се увелико ради. Она ће имати двадесетак метара, постављена на висини од неких шест метара од горње ивице шине, монтажна је и биће постављена са две велике дизалице. Монтирање ће бити изведено тако да не ремети железнички саобраћај, а чим време дозволи биће урађене стопе. Монтажа треба да буде обављена крајем следеће недеље, односно за неких десетак дана, а све ће бити урађено према стандардима добијеним од Железнице Србије. Максимално форсирамо извођача да то буде завршено – рекао је Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника, за Лозничке новости.

Према захтеву надзора, газећи лимови на пасарели неће бити шрафљени него заварени као и ограда. Прошлогодишњом реконструкцијом пруге Шабац-Лозница-Брасина и обнављањем путничког железничког саобраћаја пролази више возова па је пасарела решење за житеље овога дела Лознице, а међу њима је и доста старих особа и школараца. Њима је до града најкраћи пут преко пруге, ваздушном линијом тек двадесетак метара, пошто их од најближих пружних прелаза на обе стране дели неколико стотина метара па зато преко колосека свакога дана прелазе пешаци, али и бициклисти носећи своје двоточкаше у рукама.  Пасарела ће бити урађена у близини зграде железничког магацина, у продужетку Улице Анте Богићевића, на месту где грађани и сада редовно прелазе колосеке. 

Град Лозница је јесенас за извођача радова на изградњи пасареле, односно денивелисаног пешачког прелаза, изабрао групу понуђача, “Стелец” и “МБМ Рад” из Лознице који су се једини и јавили на конкурс, вредност радова је 9,5 милиона динара са ПДВ, а рок за њихово извођење 45 календарских дана.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОСЛЕ РАЗГОВОРА У БЕОГРАДУ – Подиже се пет километара обалоутврде

У МАЧВАНСКОМ ОКРУГУ – Пријављена епидемија грипа

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )