ОПШТИНА ЉУБОВИЈА – Буџет развојни и социјални

ОПШТИНА ЉУБОВИЈА – Буџет развојни и социјални

У Љубовији су задовољни оствареним буџетом у прошлој години и верују да ће тако бити и у овој. Планирана изградња путева, али и помоћ породиљама, као и друга социјална давања

Према речима председника Општине Љубовија Милована Ковачевића, пуњење буxета у прошлој години било је 95 одсто од планираног чиме су у локалној самоуоправи веома задовољни.

– То говори да је буџет реално планиран и верујем да је такав и овогодишњи. Када су капиталне инвестиције у питању, у прошлој години смо све реализовали и измирили све обавезе према корисницима. Буџет за ову годину планиран је у износу од 443 милиона динара и имаће развојни, али и социјални карактер. Као и ранијих година, и у овој ћемо у изградњу инфраструктуре уложити око 90 милиона динара. Планирали смо да у десет месних заједница асфалтирамо по километар локалних путева. Поред тога, ћемо пренета средства из прошле године, у износу од 80 милиона динара, првим ребалансом буxета определити за капиталне инвестиције – каже Ковачевић.

У циљу побољшања енергетске ефикасности, у Средњој школи “Вук Караџић” биће инвестирана 32 милиона динара, а од тога је Министарство просвете, науке и образовања обезбедило 22 милиона, док ће за Основну школу  “Петар Враголић” из буџета бити издвојено 20, а министарство ће обезбедити 6 милиона динара. Планирано је и рушење старе зграде гимназије, а на њеном месту биће изгражена нова. Инвестиција је вредна стотину милиона динара, а новац је обезбедила Канцеларија за јавна улагања.

Председник Општине Љубовија истиче да ће наставити да за свако новорођено дете из буџета дају по десет хиљада динара до напуњених годину дана живота, без обзира на то да ли је то у породици прво, друго или треће дете. Ковачевић подсећа да су када је 2017. године ова мера почела да се примењује рођене 82 бебе, док их је у прошлој години било 126, због чега су, како каже, сви Љубовијани веома поносни.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ГРАДСКОЈ УПРАВИ – Јавна седница о ‘’Јадру’’

ОПШТИНА КРУПАЊ – Изградња инфраструктуре приоритет

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )