У БУЛЕВАРУ НЕДОВРШЕН ПОСАО – Тротоар чека склониште

У БУЛЕВАРУ НЕДОВРШЕН ПОСАО – Тротоар чека склониште

Мада је саобраћај у целом Булевару Доситеја Обрадовића пуштен још почетком октобра, у реконструисаној улици сав посао није завршен. Наиме, код новог кружног тока до солитера број 83 још увек је остало неурађено неких тридесетак метара тротоара па пешаци који иду из правца Градилишта, ка булевару, кад пређу улицу на пешачком прелазу, наилазе на ризлу.

Тај део тротоара неће остати неурађен, каже Никола Драгићевић, директор ЈП “Лозница развој”, и објашњава да је прво потребно урадити излаз из подземног склоништа најближег солитера.

– Пројектна документација је готова, неопходне сагласности су добијене само да кренемо са изградњом. То је предуслов да после тога на тој локацији буде завршен и започет тротоар. Израда излаза из склоништа је велики посао, он ће бити на истој страни где је зграда, уз испоштоване законске норме, удаљеност од зграде и слично. Очекујемо да са првим лепим данима почетком наредне године то почнемо и урадимо. Просто, због великих радова на асфалтирању више улица и паркинг-простора, нисмо стигли да то завршимо, али сигурно хоћемо – каже Драгићевић за ЛН.

Подсетимо, мада су радови на реконструкцији булевара почели још у априлу, од Улице кнеза Милоша, а на његовом другом делу, од Светога Саве до ЕД Лозница у мају, бетонски нужни излаз из атомског склоништа код солитера број 83, који се на истом месту налази деценијама, постао је (не)очекивани проблем. Тек када је добијена сагласност, односно позитивно мишљење од Јавног предузећа за склоништа, излаз из склоништа је уклоњен и више није било препрека за завршетак радова на кружном току, односно Булевару Доситеја Обрадовића. Тада је речено из ЈП “Лозница развој” да ће нови излаз бити ван коловоза и неће утицати на даљи ток радова, а у складу са свим одобреним условима.

Станари овог дела града питају се не само када ће бити урађен тај део тротоара, него и када ће бити уклоњене две жардињере у близини билборда, код споменика генералу Павлу Јуришићу Штурму, и озелењена предвиђена места на левој страни булевара гледано из правца Бање Ковиљаче на која неки баш воле да “посаде” своје аутомобиле уз оправдање да нигде “нема места”.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

РЕАГОВАЊЕ САВЕТА ЗА ШТАМПУ НА ИЗВЕШТАВАЊЕ МЕДИЈА О ОТМИЦИ ДЕВОЈЧИЦЕ – Поштујте приватност и достојанство

ЈП “ТОПЛАНА” – Топло за празнике

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )