ДОМ ЗДРАВЉА, ДИСПАНЗЕР ЗА ЖЕНЕ – Добили нову опрему

ДОМ ЗДРАВЉА, ДИСПАНЗЕР ЗА ЖЕНЕ – Добили нову опрему

Лознички Дом здравља „Др Миленко Марин“ један је од потписника уговора са Министарством здравља о финансирању и спровођењу пројекта усмереног на унапређење квалитета здравствених услуга у примарној здравственој заштити одосно, домовима здравља који су прешли у надлежност министарства. Укупна вредност уговора је 270 хиљада динара. Према речима директорке др Бранке Красавац, лознички дом здравља добио је финансијску подршку за пројекат Унапређење здравља жена „Иницијатива за здравље“ који ће се спроводити у Лозници. У питању су два гинеколошка стола, гинеколошки паравани и лампе, све што је потребно за гинеколошки диспанзер. Постојећи  гинеколошки столови су, како каже, у веома лошем стању и ту нема помоћи.

Приликом потписивања уговора, како је наведено на сајту Мининистарства, министар Златибор Лончар је изјавио да се сада тачно зна шта сваком дому здравља у Србији недостаје и да су ови уговори само први корак у циљу подизања квалитета услуга домова здравља.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СЕДАМДЕСЕТОГОДИШЊИ РЕКОРДЕР – Мртав пијан на бициклу

У КРУПЊУ И У ЉУБОВИЈИ – Данас о предлогу буџета за наредну годину

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )