СЕДАМДЕСЕТОГОДИШЊИ РЕКОРДЕР – Мртав пијан на бициклу

СЕДАМДЕСЕТОГОДИШЊИ РЕКОРДЕР – Мртав пијан на бициклу

Приликом спровођења међународне акције „ТИСПОЛ“ ради откривања возача који управљају возилом у алкохолисаном стању, у суботу око 22 часа у Дринској улици у Лозничком Пољу, саобраћајна полиција зауставила је седамдесетогодишњег бициклисту којем је алко-тестом утврђено да има невероватних 5,50 промила алкохола у крви. Како смо незванично сазнали, овај наш суграђанин био је дезорјентисан, није приметио ни полицијску патролу која се налазила на видном месту. Како је изјавио, због разочараности у живот дневно попије литар ракије и шест пива, и тако већ два месеца!

Њему је ради трежњења одређено дванаестосатно задржавање у просторијама Саобраћајне полиције и искључење из саобраћаја на 24 часа. Запрећена казна за овај прекршај, односно за стање потпуне алкохолисаности, је 15 дана затвора и новчана казна до 120 хиљада динара.

Да подсетимо, у августу ове године још један седамдесетогодишњак нашао се у медијима по количини алкохола у крви. Наиме, саобраћајна полиција је у Лешници на магистралоном путу Лозница-Шабац, зауставила је возача из Каћа код Новог Сада који је аутомобилом управљао са 4,14 промила алкохола. Како смо тада незванично сазнали, 4,14 промила није рекорд у Лозници, дешавало се ранијих година да саобраћајна полиција заустави возила којима су управљали возачи и са пет промила алкохола у крви. Углавном су биле у питању особе тридесетих година.
Иначе, у акцији спроведеној протеклих недељу дана саобраћајна полиција на српским путевима зауставила 2.791 особу које су за волан селе у алкохолисаном стању, док је возача који су возилом управљали под дејством психоактивних супстанци било 45. Од наведеног броја откривених прекршаја, код 544 возача је измерено више од 1,2 промила, законски услов за задржавање имало је 589 возача.

Према Закону о безбедности саобраћаја, дозвољен ниво алкохола у крви за возаче је 0,2 промила, а насилном вожњом сматра се ако возач који управља возилом у крви има два и више промила алкохола.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У РУЊАНИМА – Асфалт на скоро три километра пута

ШТА НАМ ТЕШКО У ЛОЗНИЦИ – Крај фото-колоније, почетак Вукописа

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )