КЈП „НАШ ДОМ“ – Спремни за први снег

КЈП „НАШ ДОМ“ – Спремни за први снег

Од 1. новембра почела је са радом зимска служба ЈКП “Наш дом“ коју, како кажу у овом предузећу дочекују спремно. Према речима Ивана Горданића, руководиоца техничке службе, иако нема снега радници Зимске  службе у  јутарњим сатима  обилазе мостове, пешачке стазе и по потреби посипају со како би грађани могли несметано да се крећу.

– Набављена је механизација коју до сада нисмо имали тако да по први пут нећемо морати да ангажујемо трећа лица за обављање појединих послова. На тај начин ће бити смањени трошкови а зарада предузећа биће већа – рекао је  Горданић на данашњој конференцији за штампу на којој је приказана механизација којом располаже Зимска служба.

Како је рекао, набављена је  дизалица за скидање леденица са зграда, школа, установа,  око којих је велика фреквенција људи, деце, затим машина високе снаге за лакше чишћење већих количина снега, за чишћење тротоара. Ту је и трактор за чишћење попречних  улица  и дувачи снега за мање површине као што су пешачке стазе и теренска возила која ће превозити песак, калијум  хлорид до места где је потребно да се посипају.

Према речима директора Јанка Алексића, у надлежности овог предузећа је чишћење пешачких стаза, мостова, прилаза важним објектима, школама, болници … Други део посла, а то је одржавање путева по приоритетима је у надлежности  ЈП“Лозница развој“ односно извођача радова који је задужен за чишћење снежних наноса са  путева првог и другог приоритета, путева са највећом фреквенцијом саобраћаја.

– Ми смо спремни, ако дође до великих снежних падавина, а извођач радова не успе да очисти све путеве,  да одемо у сваку улицу са нашим возилима и да  практично, нашу основну делатност изношење и депоновање комуналног отпада, одрадимо онако како то грађани и очекују од нас. Поред механизације у овом послу најважнију улогу имају људи, почевши од руководећег кадра до оних  који раде на терену – истакао је Алексић.

Према речима Николе Драгићевића, директора ЈП „Лозница развој“ из буџета града као и ранијих година издвојена су значајна средства за одржавање путне мреже  а у оквиру тога и за функционисање зимске службе.

– У потпуности смо спремни, средства неопхопдна за посипање  улица и јавних површина у потпуности су набављена. Зимска служба  функционисаће до 1. априла наредне године а уколико се укаже потреба наставиће са свим ак

тивностима и после тог датума – рекао је Драгићевић.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У БУЛЕВАР – Стигли нови семафори

ОД НЕДЕЉЕ – Возом до Београда

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )