ПРИЗНАЊЕ ЗОРАНУ СТАРЧЕВИЋУ – Награда за животно дело

ПРИЗНАЊЕ ЗОРАНУ СТАРЧЕВИЋУ – Награда за животно дело

Композитор и гитариста Зоран Старчевић добитник је естрадно-музичке „Награде Србије за животно дело 2019“, коју додељује Савез естрадно-музичких уметника Србије. Признање цењеном уметнику, који је прве музичке кораке направио у родној Лозници, а потом наставио композиторску каријеру у Београду и са синовима Жељком и Николом наступа широм света у оквиру „Трија балканске жице“, уручено је за укупан допринос музици,  а свечаност је одржана данас (4. децембар) у београдској Комбанк дворани.

Знам да је то за један део онога што сам урадио на музичком пољу јер већи део није довољно познат. Ипак, изгледа да је то Савезу естрадно-музичких уметника Србије било више него довољно. Са једне стране се радујем што је урађено примећено од људи из струке, а са друге, схватам и да је прошло много година. Поручујем свима који мисле да сам награду заслужио, а и другима, да имам још много тога да кажем и урадим на музичком плану. Само нек је здравља, музике ће још бити, са или без нових награда, обећавам – изјавио је Зоран Старчевић.

Како је рекао за портал ЛН, управо је објавио нови ЦД „Балкан Гyпсy Сwинг Вол.2“, као наставак албума објављеног 2010. године поводом стогодишњице рођења чувеног гитаристе Ђанга Рајнхарта, као и да Трио балканске жице снима нови албум.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НА КОНКУРСУ МИНИСТАРСТВА КУЛТУРЕ – Цвијић у дигиталном формату

У ДНЕВНОМ БОРАВКУ ”СУНЦЕ” – Дружење доноси радост

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )