БРЗИ ПУТ ШАБАЦ-ЛОЗНИЦА – Сутра почињу радови

БРЗИ ПУТ ШАБАЦ-ЛОЗНИЦА – Сутра почињу радови

Почетку радова на изградњи ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница сутра (5. децембар) ће, од 12 сати, у Шапцу присуствовати председник државе Александар Вучић, саопштено је данас из Председништва Србије. Како је раније најављено, радови ће почети код Шапца где ће бити изграђен нови мост на Сави.

Подсетимо, комерцијални уговор за изградњу ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице Шабац-Лозница потписан је 19. новембра са азербејџанском компанијом Азвирт. Укупна дужина ове саобраћајнице је 77 километара, а процењена вредност реализације овог пројекта је 467,5 милиона евра. Пројекат је, како је недавно саопштено, подељен на три деонице. Прва деоница је ауто-пут Рума-Шабац дужине 21,14 километара, друга – мост преко реке Саве дужине 1.327,5 метара и трећа – брза саобраћајница Шабац-Лозница дужине 54,58 километара. Предвиђено је да се прво почне с градњом моста јер су ови радови најзахтевнији и најдуже трају. Потом ће отпочети радови на правцу Шабац-Лозница, па деонице Рума–Шабац. Ауто-пут до Шапца биће готов до краја 2022. године, а до краја 2023. и брза саобраћајница до Лознице.

Изградња ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице Шабац-Лозница један је од приоритетних пројеката у друмском транспорту важан за развој и повезивање Срема, Мачве и западне Србије и Војводине као и овог дела Србије са регионом, пре свега са БиХ.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

САРАДЊА ГРАДОВА У СЛИВУ ДРИНЕ – За већу безбедност грађана

ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА – Пуњење буџета по плану

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )