У КУЋИ ЂУРЕ ЈАКШИЋА – Дружење с песникињама из Лознице

У КУЋИ ЂУРЕ ЈАКШИЋА – Дружење с песникињама из Лознице

Чланице књижевног клуба КУД „Караџић“ гостовале су синоћ (30. новембар) у кући Ђуре Јакшића у београдској Скадарлији где су приредиле поетско-музичко вече. Зорица Рајкова Лукић, Невена Кокановић, Светлана Гајић и Зорка Тошић казивале су стихове из својих збирки песама, а у музичком делу програма учествовала је Сања Маврак, солисткиња групе певача КУД Караџић“, коју је на гитари пратио Мирослав Мишљеновић Шпањо, члан народног оркестра и ликовне групе „Н8“. Публику је са историјатом једног од најстаријих друштава на Балкану упознао његов председник Драган Тошић, који је указао на то да „Караџић“ следеће године обележава јубилеј – 170 година од оснивања.

– Било је ово предивно вече, пуно емоција, љубави, стихова и музике. Публика се одазвала упркос хладном времену, застоју у саобраћају, концерту Здравка Чолића и другим бројним дешавањима у престоници. Сви смо уживали, дружили се са нашим земљацима који живе и раде у Београду и на најлепши начен представили своје стваралаштво, Лозницу и КУД „Караџић“ – каже за портал ЛН Зорка Тошић, једна од покретача идеје да се песникиње, чланице клуба током целе године друже с публиком, од основних и средњих школа, до библиотека и манифестација које се одржавају широм Србије и региона.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРОСЕЧНА ЗАРАДА У СЕПТЕМБРУ – Далеко од Београда

СЕЛО ЈЕ МОЈ ДОМ (2) – Недостаје дечја граја

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )