ЦЕНТАР ИЗУЗЕТНОСТИ У ТРШИЋУ-  Да дође што више деце

ЦЕНТАР ИЗУЗЕТНОСТИ У ТРШИЋУ- Да дође што више деце

После недавне посете директора београдских школа, Образовно културни центар „Вук Караџић“ у Тршићу данас (29. новембар) је посетило шездесетак  директора школа из Новог Сада и Сомбора а у понедељак ће у  Тршић доћи и директори  школа у Зрењанину.  За њих је организована презентација ове установе и Тршића с циљем да што више деце посети овај крај и борави у центру. Према речима Александре Пурић, директорке овог центра, сви капацитети за април, мај и јун су попуњени  што је велики помак у односу на прошлу годину.

– То је и резултат свих ових активности које спроводимо заједно са Министарством просвете, науке и технолошког развоја. Такође, школе су укључиле Тршић у редован план својих  активности, јуче су нас посетили ученици трећег разреда једне београдске школе, били су један дан наши гости – каже Пурићева.

Дејан Белојица, руководилац Тима задуженог за промоцију и презентацију центара изврсности Министарства просвете, науке и технилошког развоја, истакао је да се интензивно ради на промоцији и презентацији центара изврсности. Поред Тршића и Виминацијума, ради се и на промоцији још петнаестак научно образовних и културних центара који ће бити главни центри  збивања везаних  за дечји и омладински туризам,  школство и образовање.

Како је рекао Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника Лознице, Тршић је  место сусрета писаца, песника, новинара, преводилаца, критичара и есеиста. Увек се истицала важност Вуковог рада  у области језика, историографије, фолклористике,  јер су језик и писмо обележје  једне нације. Захваљујући улагањима Владе РС и локалне самоуправе у изградњу овог центра  за изучавање друштвених наука, млади из Лознице, Србије и дијаспоре  имају прилику да у условима какви њима приличе изучавају свој језик и  кулутуру.

Иначе, Образовно културуни центар у Тршићу располаже са 144 лежаја, две једнокреветне, четири двокреветне, осамнаест  трокреветних и шеснаест  петокреветних соба, затим, са две сале за конгресе са педесет  и осамдесет места и интернет салу од петнаест  места. Прошле седмице цео објекат од 3.100 м2 покривен је интернетом.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

УДРУЖЕЊЕ ГЛУВИХ И НАГЛУВИХ “ЛОЗНИЦА” – Најбољи у футсалу

ДАНАС ЈЕ 29. НОВЕМБАР – Био једном један Дан републике

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )