У ПРЕПУНОМ КЛУБУ „КОД МАЛИШЕ“ – Изведени Ралетови „Наши дани“

У ПРЕПУНОМ КЛУБУ „КОД МАЛИШЕ“ – Изведени Ралетови „Наши дани“

Баш као што је и најавио пред почетак монодраме „Наши дани“, глумац Радослав Рале Миленковић је вечерас (25. новембар) успео заједно с лозничком публиком да „победи све законе физике“. Клуб „Код Малише“, где је изведена представа коју је од премијере у Земуну 1984. године познати глумац одиграо више од 1.700 пута, био је крцат и тражило се место више, а током 120 минута посетиоци су с одушевљењем пратили сваку изговорену реч на овој све популарнијој андерграунд сцени.

Кроз имагинарно путовање које главни лик предузима у напору да се, након дугогодишњег изгнанства, врати у своју отаџбину, он се сусреће са представницима власти и постаје учесник и сведок расула и пропасти свих сегмената друштва. Најдраматичнију промену главни јунак доживљава када се у преиспитивању националних митова суочава са разарајућом истином која поништава идеализовану (и митоманску) слику земље његових предака.

Гостовање Радослава Миленковића, који је адаптирао и режирао представу засновану на сатиричним песмама В. П. Диса (Наши дани и Химна) и најзначајнијим приповеткама Радоја Домановића, (Страдија, Данга и Мртво море), а у којој игра више од тридесет ликова, заједнички су организовали Удружење грађана „Паресија“ и Књижара „Алиса у земљи књига“.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАРЕДНИХ МЕСЕЦ ДАНА – ”Јадар” на јавном увиду

ГУСЛАРСКА СЕКЦИЈА КУД „КАРАЏИЋ“ – Обележили осам векова самосталности СПЦ

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )