ПОТПИСАН УГОВОР – Брзи пут Лозница-Шабац до краја 2023.

ПОТПИСАН УГОВОР – Брзи пут Лозница-Шабац до краја 2023.

У Београду су данас (19. новембар) министарка грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и извршни директор азербејџанске компаније “Азвирт” Кемил Алиев потписали комерцијални уговор за изградњу ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице Шабац-Лозница. Том догађају присуствовао је и председник Србије Александар Вучић.

Ова саобраћајница имаће укупну дужину од 77 километара, а процењена вредност је 467,5 милиона евра, пренели су медији. Пројекат је, како је саопштено, подељен на три деонице: деоница 1 ауто-пут Рума-Шабац дужине 21,14 километара, деоница 2 – мост преко реке Саве дужине 1.327,5 метара и деоница 3 – брза саобраћајница Шабац-Лозница дужине 54,58 километара. Предвиђено је да се прво почне с градњом моста јер су ови радови најзахтевнији и најдуже трају. Потом ће отпочети радови на правцу Шабац-Лозница, па деонице Рума–Шабац. Ауто-пут до Шапца биће готов до краја 2022. године, а до краја 2023. и брза саобраћајница до Лознице. Према београдским медијима, брза саобраћајница према Лозници, заобићиће сва насељена места, кроз која готово целом дужином пролази садашњи магистрални пут М-19. Нови пут оставиће с десне стране Табановић и Штитар, а с леве Мајур, Слепчевић, Дуваниште, Петловачу, Рибаре, Прњавор, Ново Село, Лешницу, Јелав и Липнички Шор. Траса ове саобраћајнице ићи ће ближе реци Дрини и завршиће се у Лозничком пољу, западно од градског дела Лознице.

Како је раније саопштено, изградња ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобрацајнице Шабац-Лозница један је од приоритетних пројеката у друмском транспорту важан за развој и повезивање Срема, Мачве и западне Србије и Војводине као и овог дела Србије са регионом, пре свега са БиХ.

(Т.М.С)

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Неисправна улична расвета

СЛЕДИ ЈАВНИ УВИД ПЛАНА ПУТА ЛОЗНИЦА-ШАБАЦ – Кроз Лозницу без рушења

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )