АИКИДОБУДО – Мајстори на татамију

АИКИДОБУДО – Мајстори на татамију

Трећи будокаиги семинар, у организацији лозничког клуба Даишин дођо, одржан је јуче (17. новембар) у сали ”Граф 015” уз учешће педесетак полазника из Лознице, Шапца и Београда. Поред чланова клуба домаћина семинара учествовали су и они који борилачке вештине уче у београдским клубовима Даишин и Гири и шабачким Пантер и Бушидо. Након трочасовног семинара уследио је ембукаи, односно демонстрација вештина у којој су високорангирани мајстори свејапанске будо асоцијације полазницима показали технике које ће учити како временом буду напредовали.

Младен Буразеровић, председник клуба Даишин дођо, четврти дан аикикаи аикидо, једини балкански самурај, каже да је изузетно задовољан семинаром и демонстрацијом вештина.

– Семинар је протекао на најбољи начин, полазници су имали прилике да виде и увежбају нове технике, а потом и да погледају демонстрацију вештина. На овим семинарима све је више учесника јер упис у Даишин дођо траје током целе године, а сваки полазник добије исту пажњу и прилику да са искусним тренерима добро увежба технике и напредује. Наредне године очекује нас светски семинар на којем ће учествовати и три јапанска мајстора високог ранга па нам предстоји озбиљна припрема за тај велики догађај – каже Буразеровић.

Већ почетком следеће године у Даишин дођо доћи ће мајстори из Сједињених Држава и Индије.

Н. Т.

Учесници будокаиги семинара (фото: А. Стојановић)

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОДБОЈКА – Победа у гостима

УРЕДИЛИ ДОМ КУЛТУРЕ У БРЊЦУ – Ругло села претворили у понос заједнице

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )