ИЗБОРИ ЗА САВЕТЕ МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА – Кандидатуре до поноћи

ИЗБОРИ ЗА САВЕТЕ МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА – Кандидатуре до поноћи

Рок за пријављивање кандидата за савете месних заједница, на изборима који ће бити одржани 1. децембра, истиче данас у поноћ. До 16 часова пријаве се могу подносити и у 20 огранака писарнице, а након тога из свих месних заједница пријаве ће се примати у писарници градске управе. Како је у среду за ЛН рекао Владимир Радојчић, председник Изборне комисије, досадашњи кандидациони поступак протекао је без икаквих проблема.

– До сада из свих 56 месних заједница потврђена је 351 кандидатура. Највише интересовања је било за Клупце где се бира девет, а до сада је  проглашено 19 кандидатура. И у Липници ће бити велика конкуренција пошто је за пет места у савету већ пристигло дупло више пријава кандидата. Добар одзив кандидата је и у Бањи Ковиљачи, Козјаку и Липничком Шору, а најмањи у Филиповићима и Шурицама где се до сада пријавило само по три кандидата, колико ће  и имати чланова савети тих месних заједница, каже Радојчић.

Изборна листа кандидата биће објављена најкасније 20. новембра до поноћи, када ће бити именовани и чланови бирачких комисија месних заједница чије предлагање се закључује данас у поноћ. 

Важан датум у изборном календару је 25. новембар када ће у поноћ бити закључени изводи из бирачког списка.

З. В.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ИЗБОРИ ЗА САВЕТЕ МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА – У првом дану триста кандидата

ГЕРОНТО-ДОМАЋИЦЕ – На обуци десет полазница

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )