ЛОЗНИЧКИ МЕДИЦИНАРИ – Прославили Свете враче

ЛОЗНИЧКИ МЕДИЦИНАРИ – Прославили Свете враче

Општа болница и лознички Дом здравља „Др Миленко Марин“, обележили су данас (14. новембар) Свете враче Кузмана и Дамјана, еснафску славу здравствених радника. Ломљењу славског колача присуствовали су и бројни сарадници болнице, представници јавних предузећа, образовних установа и локалне самоуправе. У име града славу лекарима честитао је Радован Дивнић, заменик градоначелника, уз жељу да следеће године прослављају у бољим условима, после реконструкције одељења која је започета и одвија се по планираној динамици. Колеге и госте поздравио је доктор Милан Тодоровић, директор Опште болнице, истичући да Свете враче Кузмана и Дамјана лекари славе као заштитнике своје професије уз основне етичке принципи односа човека према човеку и лекара према болеснику, који се помињу још у Хиландарском кодексу.

– У њему су први средњoвековни медицински списи, а наша професија је најхуманија и божански дар. Следбеници смо постулата Светих врача и зато се данас стално морамо усавршавати, доста радити и учити, уз нову савремену опрему у циљу остваривање једине жеље пацијената да оздраве. Топла и лепа људска реч је оно што везује и свештенике и лекарску професију. Циљ сваког лекара је професионалан и достојанствен рад уз углед у средини у којој ради – рекао је Тодоровић изразивши наду да ће запослени у ове две установе ускоро радити са савременијом опремом, бољим платама и задовољним пацијентима.

Лекарска комора Србије је 2007. године званично прогласила Свете враче својом славом.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СТРУЧНИ СКУП У ГИМНАЗИЈИ – О пројектној настави у школама

РАДОВИ У РУЊАНИМА – Асфалт за прва три километра

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )