РАДОВИ У РУЊАНИМА  – Асфалт за прва три километра

РАДОВИ У РУЊАНИМА  – Асфалт за прва три километра

Ових дана је од уласка у Руњане до Поповог раскршћа са пута скинут асфалт чиме је потврђена ранија најава да ће радови на деоници Клупци-Руњани-Попово раскршће-Липница, дугачкој 5,9 километара,  почети пре краја године. Ради се тренутно од Руњана до Поповог раскршћа као и деоница ка Брадићу због чијег ће данас (13. новембар) започетог асфалтирања наредних дана, у периоду од 8 до 18 часова, тај пут бити затворен, потврђено је јутрос у ЈП ‘’Лозница развој’’.

– Почели смо радове на путу кроз Руњане. У наредним данима планирано је да буде завршена деоница до Поповог раскршћа од 2.800 метара, а наредне године наставак пута до Липнице. Радимо сваки дан јер нам је битно да посао због важности овога пута буде што пре урађен. Почињемо данас асфалтирање од  Брадића до Поповог раскршћа у дужини од 2,1 километра, радимо у пуној ширини пута због чега ће он  бити повремено затваран наредних неколико дана, а тај посао финансира локална самоуправа – каже Никола Драгићевић, директор ЈП “Лозница развој’’ додајући да се ради свакодневно јер је сваки дан ‘’битан’’.

Пут од Клубаца преко Руњана до Поповог раскршћасве до Липнице, одавно је у веома лошем стању, препун рупа и закрпа и о његовој реконструкцији одавно се говори. Било је најава да ће то бити учињено летос, геометри су почели и мерења на терену, али је ЈППутеви Србијезбог непланираних околности морало да ангажује екипе на другим местима па је посао, ипак, сачекао јесен.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Биће рађен пут кроз Руњане

ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Наставак вакцинације за две недеље

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )