У ГАЛЕРИЈИ МИНА КАРАЏИЋ – Отворена изложба ”Групе Н-8”

У ГАЛЕРИЈИ МИНА КАРАЏИЋ – Отворена изложба ”Групе Н-8”

Изложба слика ”Групе Н-8” насталих на летошњој ликовној колонији у Тршићу отворена је синоћ (8 новембар) у Галерији Мина Караџић у Вуковом дому културе. Дванаест чланова ликовне групе, учесника колоније, изложило је 26 слика насталих у различитим техникама. Станоје Тешић, председник ”Групе Н-8”, подсетио је публику на то ко су чланови ове ликовне дружине као и на саму колонију. Један од оснивача ”Н-8” Сава Бабић позвао је младе које занима сликарство да се придруже групи.

– Нема још ни пола века откако постоји наша група, тек јој је 46 година. Трајаће ће она и даље, уколико јој се буду придруживали сликари. У Лозници има доста школа сликања и оне су пуне деце, али када порасту, чини се да изгубе интересовање и сликање им више не буде међу приоритетима. Можда је време раније било другачије, било је више песника, више сликара, а сада се, можда, променило па колико нас је, толико нас је, а ако нас буде више, биће боље – поручио је Бабић.

Песници Зорица Рајкова Лукић и Милан Ивановић улепшали су отварање изложбе рецитујући своје стихове.

Н. Т.

ИМА СЛИКА

ЗАЈЕДНИЧКА ПРОСЛАВА ДАНА ШКОЛЕ – Образовање спаја

СПОРТСКИ ВОДИЧ ЗА ВИКЕНД 9/10. 11. 2019.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )