МЛАДИ ТАЛЕНТИ – Андријин трећи концерт

МЛАДИ ТАЛЕНТИ – Андријин трећи концерт

 

О Андрији Секулићу (18), бившем ученику музичке школе у Лозници, писали смо у априлу прошле године када је као ученик Средње музичке школе „Коста Манојловић“ у Земуну на фестивалу словенске музике „Хармонија“ у Белгороду у Русији освојио прво место. Тада је имао и част да наступи на „Свечаном концерту лауреата“ у Белгородској филхармонији. Прошлог четвртка Андрија, сада ученик четврте завршне године ове школе у класи професорке Тијане Крстић, одржао је свој трећи концерт у Галерији Српске академије наука и уметности у Београду. На концерту је изводио и дела њему омиљеног композитора Клода Дебисија, једног од оснивача импресионизма у музичкој уметности. Како каже, утисци после концерта су изузетно позитивни.

– Задовољан сам, било је доста емоције, љубави, пожртвованости и рада, заљубљености у инструмент. Одсвирано је од срца – каже нам Андрија који се за флауту, како нам је рекао, определио као четворогодишњак, привукла га је боја звука.

Међу бројним наградама које је освојио од своје једанаесте године поред оних у Русији, јесу и прве награде на Међународном такмичењу „Даворин Јенко“ у Београду, на Републичком такмичењу музичких и балетских школа Србије. Добитник је награде „Доситеј Обрадовић“ за постигнуте резултате и стипендије града Лознице.

Поред флауте, пре три године почео је да се бави и соло певањем. Пре две године уписао се и Музичку школу „Мокрањац“ у Београду у класи професорке Валентине Ташкове и као бас – баритон освојио је низ првих награда.

– Осетио сам да желим да се бавим и певањем и да не треба да га запоставим као и инструмент. Планирам да се поред флауте, следеће године упишем и на Академију за соло певање – напомиње Андрија.  

Каже да планова за будућност има више и да се нада  да ће превагнути одлазак у иностранство у Аустрију или Немачку, где му се, како каже, „отворе врата“.

На питање да ли долази у свој родни град, одговара да није прекинуо везе са Лозницом и да често долази.

В. М.

Фото: Илија Пејоски

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАЈЕДНИЧКА ПРОСЛАВА ДАНА ШКОЛЕ – Образовање спаја

НАШИ СМО – Дипломе

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )