ПРОМОЦИЈА ОКЦ У ТРШИЋУ – Вратити децу правим вредностима

ПРОМОЦИЈА ОКЦ У ТРШИЋУ – Вратити децу правим вредностима

За шездесетак директора београдских основних и средњих школа и њихове сараднике данас (7. новембар) је у Образовно-културном центру „Вук Караџић“ у Тршићу организована презентација ове установе, Тршића и лозничког краја. Према речима Дејана Белојице, руководиоца тима задуженог за промоцију и презентацију центара изврсности Министарства просвете, науке и технолошког развоја, циљ је центре изврсности, Виминацијум и ОКЦ у Тршићу, презентовати и промовисати на најбољи могући начин.

– Наш задатак је да цела Србија сазна за овај центар, Тршић је познат, за њега сви знају, али за ОКЦ још увек доста њих не зна. У Србији има 1.800 основних и средњих школа, наш задатак је да у свим тим школама сазнају за центар и буду ваши гости овде – рекао је Белојица.

Према речима Драгана Филиповића, начелника Школске управе града Београда, циљ Министарства је да центар заживи у правом смислу, да овде дођу деца, да се врате  правим вредностима. Директори ће имати прилику да се упознају са комплетним садржајем који пружа овај центар културе и образовања, а они ће са тим упознати своје активе и  одељенске старешине. Министарство ће, како је рекао,  подржати сваку активност.

 – Локална самоуправа, надлежно министраство као и Влада Србије имају исти циљ, да овај прелепи научни Образовнo-културни центар ставимо у пуну функцију кроз различите садржаје, да употпунимо свих 365 дана. Ово је јединствен објекат, а Тршић се издваја по много чему – рекао је домаћин Видоје Петровић, градоначелник Лознице.

                                                                                                                                                                                                                                   В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА „БАЊА КОВИЉАЧА“ – Два признања у једном дану

У ЉУБОВИЈИ – Први ”Азбуковачки базар”

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )