У ЧЕТВРТАК У ЕТНО-СЕЛУ „СУНЧАНА РЕКА“ – Шаховски турнир „Божидар Кићовић Кића“

У ЧЕТВРТАК У ЕТНО-СЕЛУ „СУНЧАНА РЕКА“ – Шаховски турнир „Божидар Кићовић Кића“

Традиционални шаховски турнир „Божидар Кићовић Кића“ по пети пут ће, од 7. до 11. новембра, бити одржан у етно-селу „Сунчана Река“ у Горњој Ковиљачи. Како је на данашњој конференцији за новинаре најавио Бранимир Ђукановић, члан Организационог одбора, турнир ће почети у четвртак у 16 часова, а прво коло биће одиграно пола сата касније.

– Планирано је да и у петак буде одиграно једно, а у суботу и недељу по два кола. Последње коло на програму је у понедељак у 9  часова, док ће свечано затварање и подела награда бити од 13 до 14 часова. До сада је пријављено 70 такмичара, од тога три велемајстора и више интернационалних и ФИДЕ мајстора. Учесници из Лознице не плаћају уписнину. Шахисти се још могу пријављивати тако да очекујемо и више од 70 такмичара. Наградни фонд је 150.000 динара, а биће подељено  15 награда, као и шест специјалних за жене и млађе шахисте – рекао је Ђукановић.

Драгица Поповић, менаџерка етно-села, подсетила је да турнир организују ШК Лозница и ШС Мачванског округа уз подршку Града Лознице и етно-села „Сунчана Река“.

– Потрудићемо се да учеснике лепо угостимо и да им омогућимо одговарајуће услове за такмичење – истакла је она.

Дејан Сталовић, градски менаџер, изразио је, у име локалне самоуправе, задовољство што је овај турнир постао традиционалан.

– Сви заједно допринели смо да турнир постане традиционалан, да има међународни карактер и да буде веома квалитетан, а ове године ће имати и највише учесника.  За Град Лозницу је веома важно да пружа подршку развоју спорта, како врхунског  тако и аматерског, свима онима који  желе да се баве спортом, макар и рекреативно. Град је био успешан организатор бројних сличних манифестација и то ће чинити у убудуће. Наставићемо да пружамо подршку организацији овог турнира и очекујем да он из године у годину буде све бољи – поручио је Сталовић.

Мирољуб Мердовић, директор турнира, захвалио се на подршци локалној самоуправи и истакао да им то много значи. Говорећи о Божидару Кићовићу нагласио је да је он оставио велики траг у новинарству и спорту.

– Реч је о врсном новинару, врхунском шахисти, свестраном спортском раднику. Оставио је траг у бројним спортовима, али ми шахисти га сматрамо својим. Шездесетих и седамдесетих година био је раме уз раме са нашим најбољим шахистима – рекао је он.

Мердовић је подсетио да је партија коју је Божидар Кићовић одиграо са мађарским велемајстором Форинтошем сврстана међу стотину најбољих свих времена на свету.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОСЛЕ НЕСРЕЋЕ У СТРАЖИ – Ухапшен Лозничанин

ПРОФЕСОР ДРАГАН ЂУКАНОВИЋ О СРБИЈИ И ЕВРОПСКОЈ КРИЗИ – Повезивање региона уместо чланства

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )