ЈАВНА РАСПРАВА О БУЏЕТУ – Почетак  у Бањи Ковиљачи

ЈАВНА РАСПРАВА О БУЏЕТУ – Почетак  у Бањи Ковиљачи

У згради Месне заједнице Бања Ковиљача јуче је одржана прва јавна расправа о извршењу и планирању буџета града Лознице за 2020. годину, стоји у данашњем (25. октобар) саопштењу из градске управе. Са мештанима су о будућем буџету разговарали градски менаџер Дејан Сталовић и начелник Одељења за финансије и локалну пореску администрацију Зоран Томић.

Према Сталовићевим речима, руководство града, као и претходних година, жели да грађанима и представницима институција и установа кроз непосредни разговор пружи основне информације како и на који начин ће функционисати буџет у наредној години и саопшти шта је урађено у овој, а што је још битније, чује њихове идеје, предлоге, шта они мисле да треба да се нађе у буџету.

– Градоначелник са својим тимом инсистира да тамо, где је то реално, све примедбе грађана уврстимо у буџет и на тај начин им изађемо у сусрет, а то смо успешно радили у претходном периоду. Град сваке године све већа средства издваја за путну инфраструктуру и јавну расвету. Од прошле године почели смо одржавање водотокова другог реда, а када је у питању сарадња са удружењима грађана наш град је један од водећих у тој области у нашој држави – казао је Сталовић.

После Бање Ковиљаче јавне расправе ће, казао је мештанима Томић, бити одржане првенствено у великим месним заједницама – Лешници, Клупцима, Јадранској Лешници, Лозничком Пољу– Подриње и Степа Степановић, где ће бити и представници осталих месних заједница који ка њима гравитирају.

– Одржаћемо и низ јавних расправа са представницима удружења, спортских клубова, свих индиректних буџетских корисника, основних и средњих школа, са свим корисницима буџета – установама, јавним предузећима да чујемо њихове предлоге и мишљења о томе шта треба да радимо у 2020. и које су то активности и пројекти које из буџета треба финансирати. Циљ нам је да грађане упознамо са процедуром доношења буџета, који су то приходи буџета и како се он пуни. То су средства грађана, свих нас, а намера нам је да грађане информишемо где се она троше, које ћемо то пројекте финансирати и које ћемо користи имати од њих, шта заправо град Лозница и грађани добијају из буџета града – објаснио је Томић.

Према речима секретара Савета МЗ Бања Ковиљача Ивана Поповића, јавне расправе о извршењу и планирању буџета су изузетна прилика да се грађани Бање Ковиљаче и свих других месних заједница на најдиректнији начин упознају о начину планирања и трошењу буџетских средстава.

Фото: градска управа

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДОНЕТА ОДЛУКА О РАСПИСИВАЊУ ИЗБОРА У МЗ – Избори 1. децембра

НА МЕДИЈА МАРКЕТУ – Представиле се Лозничке новости

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )